lördag 28 december 2013

FL dag 13 Hemresedag

Undra hur mycket dricks vi borde ha gett vår "hauskeeper" ? I förrgår hejade hon inte och då hade vi iaf givit 15 dollar under tiden vi varit där. När vi sedan gick i morse så gav vi ytterligare 10 dollar och då pladdrade hon som sjutton..Det är ca 170 kr för 12 dagar, är det för lite tro? Vi lär kolla upp hur mkt det är brukligt att ge till nästa resa.  
Vi checkade ut redan kl 9.00 för att få bra platser vid poolen, dvs i lä.  Det var inga svårigheter då det var mulet :(
Vi fördrev några timmar där, lunchade och shoppade strumpor så att killarna hade  fräscha att åka hem i.
Åkte i tid (lite väl tidigt) till flygplatsen och lämnade in hyr bilen på Avis och allt gick utmärkt!  Blir spännande när fakturan kommer på vägtullarna som vi åkt igenom. Det satt en dosa på framrutan på hyr bilen som registrerade när man åkte igenom vägtullen, som i sin tur fotade reg nr på bilen. Viktigt att man då åkte i "sun pass" filen, vilket vi tror och hoppas att vi gjorde....
Sitter nu och väntar på att få checka in vårt bagage på Fort Lauderdale flygplats. Flyget ska vara i tid enligt montern :) Fördriver tiden med kortspel, mobiler, kaffe och annat skit :/
Vad tycks om Alberts nya klocka och mitt V.S armband?

FL dag 12

Då var vår sista "hela"dag slut, för imorgon kväll lyfter planet hem till Arlanda.
Det känns helt okey faktiskt, nu vill vi hem och som alltid är det sista dygnet bara en lång väntan :( Önskar att det bara var att knäppa med fingrarna och så var vi i Mora...
Förmiddagen pressade vi vid poolen och fick alla mina tre badpojkar med på bild :)
Var också tvungen att ta en bild från beachen upp mot vårt hotell så att ni kan se hur nära alla våra favvo ställen var. Hotellet är det stora vita huset rakt fram och Ocean Wiew Delight till vänster och även Red Dog Cantina (men närmare hotellet) och till höger Primati Brothers.
Sista middagen åts på ett nytt ställe som hette Mexican Cantina och det var bra synd att vi hittade dit sista kvällen. Vi beställde 4 Chicken fajitas och då blev vi rekommenderade att ta 3  om vi inte var super hungriga. Tur att servitrisen rekommenderade det, för vi  fick in 3 st stora gjutjärnspannor + massor med tortillas så det rymdes knappt på bordet och inte i våra magar heller = Doggy bag = frukost imorgon!
Avslutade också semesterns Plump turnering och vinnare blev: Jag! !
Nu är det packning och tack å god natt, utcheck kl 10 imorgon och vi räknar med sol och att vi få vara kvar vid poolen tills eftermiddagen. Blir drygt annars, då flyget lyfter kl 21.30 (för visst lyfter det, för nu har väl ändå Norwegians plan strulat klart?!)

fredag 27 december 2013

FL dag 11

Grått och tjockt på hela himlen hela dagen och när vi åkte till Everglades så regnade det, men vi hade tur för när det var dags för oss att åka airboat så slutade det. Men hade det regnat så hade den ju tak.. Det finns hur många Everglades "parker" som helst, men den vi valde (Everglades Holiday Park) låg ca 45 minuter från vårt hotell och kostade för oss fyra ca 550 kr och då fick vi åka airboat ca 1 timme och se en kort krokodil show på ca 15 min. Det var precis lagomt för oss och vi fick se 3 krokodiler "live" så vi kände oss nöjda.
Tillbaks i Fort Lauderdale gick vi till en Pet shop för att handla något fränt plagg till Doris, men det fanns inget fränt nog.. Å, vad jag längtar efter henne nu <3
På väg hem så gick vi in på Gallerian, Macy's och jag hittade ögonfransnäringen Neulash som tom jag fick lite mer och längre fransar av. Lycka!
Ska börja använda den redan ikväll :)
Det blev alltså någon timmes promenad idag med :) Men vi snackar inte något power walk tempo precis..
Vi har också börjat packa lite smått för nu är det bara 2 dagar kvar, men på dag 2 är det utcheck och håll tummarna på att det är fint väder då, så att vi kan ligga vid poolen tills kl är 16.30 då vi beger oss till flygplatsen.

torsdag 26 december 2013

FL Dag 10

Idag firade amerikanarna sin julafton och mycket var stängt. Synd för oss, då det var lite för mycket moln för sol och bad.
Då blev det en lååång promenad istället och jag inser att jag och min familj inte är riktigt lika/överens när vi inte vet var vi är eller hur långt det blir.. "shit the same" vad skulle vi gjort annars?!
När vi korsade vägen kom en fet jävla Dodge ( Emanuels uttryck)  med en ung kille som sträckte sig ut genom förar rutan och gav killarna ett varsit  julkuvert och sa : Merry Christmas! 
Promenaden slutade med lunch (efter 4,5 tim) på favvostället nedanför vårt hotell (Ocean view delight - som rekommenderas starkt om ni har vägarna förbi )
Och där öppnade killarna kuverten och det var 2 lotter, helt otroligt! Jag trodde det var nå' fuffens, nå reklam men det var helt underbart, bara någon som ville skänka glädje <3 Dock vann de inget,  men vad gör väl det?!  Gesten var <3 och något att ta efter! Och idag bestod min lunch av en Grekisk Wrap (så god)  och gick sedan de 150 m till hotellet och gjorde lite ryggövningar och välbehövlig stretch (inte van att promenera på asfalt i 4.5 tim) med sällskap av bästa Albert :) Sedan blev det mat och kortspel i lägenheten. Lägenheten har en toa och ett badrum m toa, kök o vardagsrum med sovplats,  ett sovrum och en walk in closset. Riktigt skönt att ha så pass stort :)

onsdag 25 december 2013

Dag 9 julafton i FL

Imorse vaknade jag tidigt som vanligt och kollade fb och fick lite hemlängtan då alla skrev om julfirandet hemma (kl 6 i FL är kl 12 hemma i Sverige.)
Jag började steka amerikanska pancakes isf tomtegröt medans de andra sov. Jag skulle väl aldrig köpa en färdig pannkaksmix hemma och vill inte ens läsa innehålls förteckningen, men de gick åt i ett nafs med fruktsallad och glass. (Sicken frukost..är det därför vi älskar att va utomlands, för att  vi lever lite "galet" en stund ?!)
Min mage är i uppror, trots att jag petar duktigt i maten..försöker att låta bli det magen inte tål. (men OMG det är inte lätt i detta land!)
Idag låg vi en stund vid polen, men då det inte blåste så mycket, så blev det för varmt och vi tog havet på eftermiddagen.
Havet svalkade skönt och stranden är så lång så att man behöver inte precis trängas. När vi fått nog av sol och bad åt jag och Albert en Gyro tortillawrap på Ocean View Delight (precis vid stranden nedanför vårt hotell) och Janne och Emanuel åt en hamburgare och det kändes som riktigt "homemade" och vi kommer absolut att äta där igen. Super gott!
Restaurangen vi hade sett ut för vår julmiddag var stängd och det medförde besluts ångest, så det blev hämtpizza och sallad från  Primanti Brothers (även det nedanför vårt hotell)
Hoppas inte restaurangerna är stängda imorgon, då de firar julafton den 25e isf den 24e i detta land.
Men vi har tagit det säkra före det osäkra och fyllt kylskåpet.
Vi avslutade kvällen med kortspel och med Alladin och Cloettas skumtomtar som insats.
Tur att jag inte är den som vinner mest..
Jag räknar skarpt med att ta en rejäl utrensning/detox/tarmvila eller något dyl. efter nyår. Jag är varken snäll mot min mage eller min familj. På tal om min familj så hittade de en t-shirt som de tyckte passade till mig. På den stod det: I'm pooped to day...
God Jul allihopa! <3

tisdag 24 december 2013

Dag 8

Förmiddagen tillbringade vi vid hotellets pool, då sandstrand och blåst är ingen bra kombination.
Eftermiddagen tillbringades på ett köpcentrum och Hollister där Janne och grabbarna shoppade loss.
Och när vi skulle bege oss därifrån och åka till Florida Phanters arena (BB&T CENTER) så funkade inte GPS jäveln!! Ursäkta språket, men är rejält trött på den!! Tur att jag hade en sleten karta i bilen. Och är gammal orienterare :)
Hockey matchen mellan Phanters och Tampa slutade 1-6 och bara för att jag hade laddat med öronproppar så var det mindre liv än hemma i FM Matsson arena. Publiken levde upp när de var med på jumbotronen.
Ja, ja inte riktigt som jag hade förväntat mig, men det kanske är annat när det är bättre lag som möts - en upplevelse rikare iallafall! 
Nu när jag skriver detta är kl 6 på julaftons morgonen hemma i Sverige å lite hemlängtan kommer smygandes, speciellt efter Doris <3

måndag 23 december 2013

Dag 7

Äntligen en dag med bara bad och mat! (nästan) Startade dagen med lätt jogg och rygg övningar. Kul att vara på gymmet tillsammans med hela familjen för en gångs skull  :)
Albert tyckte dock att vi bara degar så jag fick med ut på kvällen och jaga på honom när han sprang intervaller. Jag gick och han joggade fyra lyktstolpar och sprang max tb till mig :)

söndag 22 december 2013

Dag 6

Blev full i skratt i morse då man tog sin frukost  i receptionen på en bricka och gick iväg till rummet och smaskade.. ;) Det mesta hamnade i komposten (har tyvär inte hittat den ännu)
När vi gick för att fota den sydligaste punkten så hamnade vi mitt i en spring tävling. Hade jag vetat om den så hade jag absolut sprungit, rackarns vad fränt det hade varit att haft en nr lapp från Key West! Dock var det ingen annan i familjen som tyckte att det var synd att vi missade detta...
Igår provade vi även Key Lime Pie och det var tur att vi delade på en slice, då den var mindre god. Och det var vi iallafall överens om alla fyra.
Vägen tillbaks till Fort Lauderdale var  dryg och vi borde ha stannat och ätit något innan vi kom in på motorvägen som hade 4 filer åt båda hållen och då var det svårt att svänga av vägen....
Och när vi kom in i smeten med vägar hit o dit, då lägger GPS en av (3 ggr, argh!!) Och så är den lite efter, så min standard fras blev "helvete där skulle vi av " blev dock bara 20-30 min felkörning.
Resten av dagen blev på beachen nedanför hotellet och ett glas rött på balkongen med boken Butterfly av Kathryn Harvey. Och den ÄR lika bra som för 20 år sedan :)

lördag 21 december 2013

Key West dag 5

Att bila ner till Key West från Fort Lauderdale tog ca 4 timmar  och GPSen funkade hela vägen :)  Vi hittade motellet Blue Marlin utan problem och det var helt ok och var precis så som jag förväntat mig ett amerikanskt motell. Och läget är perfekt.
Här nere var det varmare än i FL, ganska stor skillnad på luftfuktigheten också då det var klibbigare här.
Snabbt på med badkläder och gick till
South Beach (tog kanske 3 min) Den var liten och det var rätt så mycket folk, men jag sov gott där i 40 min och sedan promenerade vi över på andra sidan till hamnen och såg på solnedgången. Underbart vackert (ja det är jag som tagit bilderna! )
Då vi åker tillbaks imorgon så fick vi springa runt på en massa "måsten" idag, så som Hemingway, Sloppy Joe, sydligaste punkten, men där var det ett antal kineser som köade för att fota så dit får vi gå imorgon igen.
Jag har shoppat och promenerat massor dessa dagar så att jag tror att jag fått inflamation ? i ljumsken, ont har jag iallafall...så när vi är tb i FL så blir det till att vila i solen.

fredag 20 december 2013

FL dag 4

Hittade detta godispack idag på Sawgrass Mills, känns som den var en full träff..Ha,ha! Och så hittade jag även  en avocado så stor att den blev nästan hela middagen...Underbart, nu är det verkligen färdig shoppat å imorgon tar vi bilen till Key West!!

torsdag 19 december 2013

FL Dag 3

Började dagen med att jag och Janne sprang längs  Fort Lauderdale Beach Blvd som är precis utanför vårt hotell.  Det var fler än vi som startade dagen så bra, härligt att se dessa hurtiga människor. (När man ofta ser så många over size )
Gjorde mina "måsten" (måsten kan vara positiva) dvs ryggövningarna och sedan dusch och frukost innan det bar iväg till Miami med en jäkla skit GPS som lägger av rätt som det är, mindre kul :(
Tycker ändå att det flyter på bra, inga långa fel körningar, men det blir lätt irritation när det går fort, 6 filer och man har förlitat sig totalt på sin kära GPS.  Hädanefter ska jag läsa in mig på kartan innan vi kör någonstans.
Vi parkerade på en parkeringsplats nära American Airlines Arena så att vi skulle komma snabbt till bilen efter MBA matchen mellan Miami Heat (som vann) och Pacers Indiana. Jag har nu fått det bekräftat  att amerikanarna ÄR galna och har fredags mys × 5 på läktaren.
Nästa evenemang vi ska på så ska öronpropparna inte glömas..
Men innan dess så tog vi buss nr 120 i ca 50 min till Miami Beach och den var gigantisk lång och blåsig.
Det blev en lång dag och jag hade gärna vilat på stranden imorgon (för lite sådant än så länge! ) men det blir nog mer shopping...!