torsdag 29 oktober 2015

Nu kommer tårarna...

Shit, vad fort 13 dagar går! Ikväll åkte Janne och Albert hem till Sverige och nu kom det jag har befarat..tårarna och misstron på mig själv. Är jag inte riktigt klok som väljer att vara ifrån min familj på detta sätt?! Jag får riktigt ont i mamma hjärtat när jag tänker på att jag inte kan vara på plats fysiskt när mina pojkar behöver sin mamma. Men övertalar mig själv just nu att de har min kärlek och trygghet redan i sig så att det kommer att fungera bra ändå och ni som läst boken " konsten att höra hjärtslag" vet ju att man inte behöver vara tillsammans fysiskt för att vara tillsammans och jag ska anamma det allt vad jag kan, överföra min kärlek och ge dem trygghet och styrka härifrån. Kan man se och prata  med varandra via "Skype" trots att man befinner sig på andra sidan jordklotet så vore det väl fasen om man inte kan sända lite mentala grejer också!  Snyft, vad tufft detta nu blev...förhoppningsvis känns det lite bättre när jag fått skriva av mig lite. Det finns många syften med att blogga ;) Innan jag åkte var det många som sa att ni aldrig skulle klara att vara borta från era barn etc. och jag höll med om att det skulle bli tufft och att jag troligtvis skulle ångra mig både en och två gånger och längta hem i massor, men att jag troligtvis skulle utvecklas som person/människa när jag gör detta äventyr ensam. Det känns lite bullshit nu.. Men något bra kommer det ur detta, det vet jag :)
Här kommer lite gott och blandat från de senaste 13 dagarna. 

Vi hyrde Lena Grudds hus på "Baan Evelina"
Helt galet men grannen visade sig vara Hans, som Janne spelat i hockeylandslaget med. Camilla, frun i huset hade även jag många gemensamma bekanta med. Kul!
När vi flyttat till min lägenhet lät vi cyklarna stå och åkte lokalbuss istället. Kostar typ 2,50 för 7 km...
Den hör jycken smiter alltid in till kylan på "Family mart". Det är också galet, på min gata har jag tre mataffärer med ca 100 meters avstånd (max). Och de har öppet dygnet runt. Mindre bra när man måste tröstäta lite ;)
Mangoshake, så god!! (Ska vara tummen upp på den)
Sista kvällen skulle vi lyxa till det med hummer.
Den ser godare ut än vad den var. Det blev helt fel, för när vi ätit upp stjärtdelen så såg vi att den var rå i mitten och då de grillade dem på den igen, men tyvär så var det ganska färdigätet för vår del.
Albert i hängmattan vid min lägenhet. De har verkligen haft tur med vädret, regnet har hållit sig till nätterna. Så nu är det två svarta pepparkakor som kommer hem till kylan.
Gah, vad jag saknar dem redan!
Ta hand om varandra där ute och kramas lite mer <3
Kramen från mig!






tisdag 27 oktober 2015

Jag har lärt mig dyka med snorkel!

Janne och Albert har varit här i över en vecka nu och jag har nu tagit semester i några dagar. Vi åkte till ön Koh Talu (där jag och Emanuel och Emil  var på snorkelutflykt över dagen) men vi tog nu en sk. 2 days and 1 night resa. Helt suveränt, för ca 1300kr per person så hade vi allt inkluderat, de hämtade oss måndag kl 06.40 vid lägenheten i Hua Hin och lämnade oss där igen kl 18.00 på tisdagen. Transfer, båt, mat och utflykter ingick. Alkoholhaltiga drycker och läsk fick man köpa. Kan verkligen rekommendera denna trip som vi bokade på www.taluisland.com
Efter ca 3 timmar i en minivan var vi framme vid färjepiren och där en kort väntan innan vi fick kliva på båten som tog oss till Koh Talu.
Det tog ca 15 min över och det skvätte rejält i fören, så pass mycket så håret lockade sig..
Utanför vår "radhuslänga". Vi var de enda övernattande gästerna på hela resorten. Det finns en resort på hela ön...
Vi bodde i ett Manila Delux Challet rum, enkelt, mysigt och helt okey. Kunde ha varit lite bättre städat. Det låg bla.toapappersrulle under sängen, fick blåsa bort lite "takdamm" på kylskåpet och lakanet var lite missfärgat, men rent ( förhoppningsvis)
Utomhusduschen fick iallafall 10 poäng!
Morgonutsikten efter en natt med spöregn och åska..
Och här är jag med katten som jamade hela natten och ville in..Den stackaren fick sova ute i ovädret! Jag skulle inte kunna bo här - jag hade haft en hel kennel ( som inkluderar alla herrelösa djur..)
Vi fick en guidad trekkingtur till viewpoint på Koh Talu, trodde nog att de skulle ha med sig något att vifta bort trädormar mm med ..men inte då, de gick liksom vi tomhänta och i flip flopps...
Men mr Bea, höll bort spindelnät med bara händerna så att vi kunde krypa under. (Förstora bilden, denna spindel är inte att leka med.)
Uppe/framme och bakom våra huvuden finns "hålet" i berget som ön är uppkallad efter. Tror det var så, att Talu betyder hål.
Min snygge son :)
De föder även upp sköldpaddor här på ön, för att de inte ska utrotas.
Fisketur ingick också och då vi bara var tre gäster som skulle ut på fisket så följde även personalen med.
Jag fick ingen bläckfisk :(
Men Janne fick några.
Och Albert.
Janne fick hjälp att plocka av en som inte ville av. Det svarta på brädorna är bläck som den sprutat ut när den togs upp. En av kvinnorna som fick upp en  blev nersvärtad :)
Personalen fiskade även med spö och de fick upp fisk som de grillade till oss.
Men den var mindre god.. Men personalen tackade och tog emot när vi inte ville äta mer än en halv mun var ;) så det kändes ok att säga att vi inte gillade den.
Bläckfisk grillades också, men där sa vi fegisar nej tack direkt. Men tror egentligen inte att det var fisken i sig som smakade blä, utan att det var fotogen/tändvätskan som tagit smak...
Härlig utflykt, många glada möten och skratt blir det med dålig engelska och ett bra kroppsspråk.
Vackert var det också.
Och när vi kom tillbaks till resorten stod bordet uppdukat till oss. Så mycket god mat -slurp!
Och nu då, sist men inte minst. Jag lärde mig dyka med snorkeln!! Riktigt häftigt att fixa det utan att svälja hela havet! Och det var också så proffsigt, att vi som kunde simma fick en egen guide som simmade runt med oss tre. De andra 30 javaneserna verkade aldrig ha varit i vatten tidigare så de var i närheten av båten och kanske var det dom som gjorde den största bedriften.
Underbart iallafall och jag har upptäckt att snorkling är rena rama meditationen när man väl har hittat rytm och lugnet i andningen. Me like <3

Men nu är vi tillbaks i Hua Hin och i min lägenhet och nu väntar 2 njutardagar innan de åker hem till Sverige. Kramen och go natt!

lördag 17 oktober 2015

6 veckor har gått och jag väntar på Hua Hin busstation.

Ö6 veckor har rusat fram så nu äntligen kommer Janne och Albert. Emanuel och Emil åkte hem till Sverige i onsdags och 3 dagar senare är Janne och Albert här <3. Så nu sitter jag och smuttar på en flaska vätskeersättning och hoppas att bussen från Bangkock är i tid.

Värskeersättning behövs varje dag, men ännu mer om man druckit vin på kvällen innan...

Jag blev hembjuden till Monica på fläskfilé, avokadosallad, potatis och rödvinssås och till det serverades rödvin. Så mumsigt gott! Maten smakade utmärkt och vinet också helt okey, jag har ju hört att vinet här inte är drickbart och ganska dyrt.. Tror det hette Peters någonting...
Där fick jag också träffa en annan trevlig Monica som lever här i Thailand med sin sambo sedan några år tillbaks. Hennes sambo och Monicas Johan äger en moppeuthyrningsfirma tillsammans. Jag blir så fascinerad av människor som vågar kliva utanför boxen och lita på sig själv och har inställningen att allt går!

I veckan följde jag med grannarna Tore och Jing till Macro, typ Coop extra och shoppade lite. Jag shoppade mest ägg och nötter. Jag överäter nötter när jag kommer hem från jobbet och det är INTE okey, då de är både oljade, rostade och saltade. Med andra ord inte alls så nyttiga så att det är okey att äta 5-10 nävar varje dag! 

Tur att vi har ett gym på boendet ;)  Jing är ofta där, hon kör 2 pass om dagen à 1-1/2 timme för när hon väger X kg (har inte lagt det på minnet, kg är ointressant i min värld) så ska de gifta sig.
Jag är inte helt nöjd med gymmet, det fattas lite redskap som tex. skivstång. 
Monica tränar på ett gym som heter @letic så jag följde med henne dit en kväll och det var helt okey och de hade även lite gruppträningspass. Spinningen som kördes skulle dock få våra instruktörer på Class gym att gå ut baklänges... De hade mycket konstigt för sig och det verkar vara ytterst få thailändare som vet hur man tränar.
Monica däremot är en stark tjej och galet kul att träna ihop med henne! Synd bara att det var så dyrt, en gång kostade lite mindre än 100kr och ett månadskort kostar 2200 bath och det är banne mig dyrare än hemma! Och så bra var inte utrustningen och utbudet. Det finns dock några till gym, så jag ska kolla upp dem, för nu vill jag börja träna lite mer målinriktat igen -och sluta äta nötter! I alla fall mer än 2 st nävar/ dag ;)

Artist Village, hit var vi på utflykt med skolan en dag. Det är en konstnärsby med workshop.
Jag gillade stället skarpt så dit blir det att åka igen på en ledig, regnig dag.

Jag och några av eleverna.

Mycket fin konst och väldigt inspirerande!


En budda med hår gjort av spiralsnäckor.

En väldigt fin kvinna snidat i trädet.

Bussen är INTE i tid, nu har det gått 3 timmar och det sägs att det bör ta 2-3 timmar om det är lite trafik. Ca 1 timme till säger de att det dröjer.. Men Thailand och mentaliteten här gör mig gott, känner att jag inte blir stressad och lider inte av att sitta här och blogga med svetten rinnandes både mellan brösten och ner i ögonen. 
Lägger väl mig på bänken å vilar...

Nu kommer dom!! <3 :) 4,5 timme Bangkok - Hua Hin





söndag 11 oktober 2015

After work, Koh Talu och lite till.

Då har ännu en helg sprungit iväg. Det går galet fort!
Avslutade veckan med AW på Ananstasila med Patrik, the boss, rektor Monica och hennes man Johan. Vi är inte så många ännu, men efter höstlovet är det två pedagoger till som får njuta efter en arbetsvecka. Och är ni nyfikna på hur min arbetsvecka ser ut så kan ni kika här http://svenskaskolanthailand.se/veckobrev-41-hua-hin#more-11826


Bilden talar för sig självt. Detta får gärna bli en vana!

På lördagsmorgonen cyklade jag in till grabbarna 06.20 för att åka på snorkelutflykt till Koh Talu.
Det visade sig att vi bokat för sent kvällen innan ( men betalat och fått bokningsbekräftelse ) 
så vi satt på trottoarkanten i onödan i över en timme.

Jag gjorde det bästa av situationen och tog frukostbuffé på Ananstalia. 500 bath för solstol och då får man äta för den summan, samt nyttja poolen.
Underbart god!!

Och det var fler än jag som tyckte att gårdagen var toppen, men alla inte lika morgonpigga som jag.
Monica och Johan åt brunch.

Snorkelutflykten blev idag istället och "oriental escape" bad om ursäkt för gårdagen och en utflykt som jag rekommenderar. Dock var vattnet klarare och djurlivet bättre i Egypten, men ön var fantastisk!
Jobbigt att kliva upp tidigt två dagar på raken...
Det tar alltid några hyperventileringar innan det känns okey med snorkeln.

Lunchbuffén på resorten "taluisland" var superb!
Likaså kaffet och de friterade bananerna.
Men efter de friterade bananerna blev det toabesök och det kändes inte helt fel att aldrig ta sig upp från toan den här gången, inte med den här utsikten!
En heldagsutflykt från kl 06.30 - 18

Och när vi var på väg hem ringde min snälla granne Tore och frågade om jag ville ha en tub Kalles Kaviar.
Middag
Middag.

Och jag passade på att fråga om Tores sambo Jing kunde visa mig hur tvättmaskinerna nere på vägen fungerade, så nu behöver jag inte lämna in handdukarna på tvätt och strykning iallafall.
Men tyvärr så är det inte Jing på bilden. Men hon fastnar nog på bild imorgon, då jag ska få följa med dem och handla på någon stor mataffär. Alla är så snälla mot mig och tur är väl det ;)
Kramen