lördag 5 oktober 2013

Middag dag 5, Paleo 30 dagar

Ugnsbakad file med rotfrukter i ugn som serveras med  Soltomojjjo och svart kål.

Detta behöver du:
File' av något  bra kött.
Färsk basilika
Soltorkade tomater
Kokosolja att steka i

Palsternacka,morötter,rödlök - de rotfrukter du känner för,men dock inte potatis.

1 påse Svartkål fr Ica
Vitlök
Santa Marias kokosmjölk
Pinjenötter
Ev parmesanost

Skär en skåra längs file'n och "öppna upp" , banka ut  och gnid in/ lägg på hackade soltorkade tomater och färsk basilika.
Rulla ihop och bryn med kokosfett i gjutjärns panna.
När köttet är brynt runt om så salta och peppra och sätt in i köttet i  225 grader varm ugn och stek tills kött termometern visar 65 grader.
Och om du har varmluft ugn så sänker du värmen till 175 grader och sätter in rotfrukter samtidigt.

Och medans detta blir klart i ugnen gör vi:

"SOLTOMAJJO"
2 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
4 dl extra mild olivolja

2 st vitlöksklyftor
1 hackad,strimlad chili
10 st soltorkade tomater
1/2 dl hackad persilja
Salt efter tycke å smak.

Så här gör du:
Tag fram alla ingredienser så de har rumstemperatur.
Knäck äggen i en hög, snäv mixerbunke. Tillsätt dijonsenapen och äppelcidervinägern.
Häll på olivoljan och låt de hela stå och vila någon minut så att oljan lägger sig fint över de övriga ingredienserna.
Mixa med mixerstaven tills allt blandat sig och sedan mixas vitlök, chili, soltorkade tomater å persilja ner.
Smaka av med salt och ev svartpeppar.

Ett lätt tillbehör till vill vi ha idag:
Ica's svartkål.
Den vi bryner snabbt i olivolja,kryddar med pressad vitlök och salt. 
Häller på lite Santa Marias kokosmjölk och låter puttra i någon minut.
Vid servering, strö över pinjenötter ( och parmesan ost -riktig parmesan kan jag tycka är ok någon enstaka gång...)

Och jag vill alltid även ha en sallad till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar