lördag 5 oktober 2013

Bak dag

Riktigt höstrusk ute idag och tänk att så här hade hela hösten kunnat varit..
Vilken underbar sommar och höst vi haft och har, nu hoppas vi på tidig snö och minus 5 i vinter :)
Jag har som sagt bakat idag, gjort 2 olika recept på kex/ hårt bröd för att se vilket som blir godast.
Mandel-frö kex

1 plåt med bakplåtspapper, ugnen på 200 grader
 
Ingredienser : 4 uppvispade ägg
                       2 dl mandelmjöl
                       2 dl linfrön
                       2 dl pumpa kärnor
                       1 dl solroskärnor
                       1/2 dl sesamfrön
                       1/2 dl chiafrön
                       1/2-1 tsk oregano
                       1/2-1 tsk timjan
                       havssalt efter tycke och smak
 
Rör ihop alla ingredienser utom havssaltet.
Bred ut degen på plåten, strö över havssalt och sporra ut bitar.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Stäng av ugnen och kolla att bitarna går att ta isär, annars sporra igen.
Sätt in plåten på eftervärme i 30 minuter.
 


Psylliumfrö kex
 1plåt med bakplåtspapper, ugnen på 150 grader.
 
                                               Ingredienser:
                                                                     200 gr solrosfrön
                                                                     50 gr linfrön
                                                                     50 gr sesamfrön
     20 gr pumpakärnor
            4,5msk psylliumfröskal
  1/2-1 tsk oregano
1/2-1 tsk timjan
   5dl kokhett vatten
                       havssalt efter tycke och smak
 
Blanda alla torra ingredienser utom havssaltet i en bunke och blanda sedan i det heta vattnet.
Låt svälla några minuter och bred sedan ut degen på plåten.
Strö över flingsalt och sporra ut bitar.
Gräddas mitt i ugnen ca 75 minuter.
 
Spännande att se vilken som blir bäst! Återkommer om "betyg" ;)
 

1 kommentar:

  1. Oups! Vad receptet på Psylliumfrö kexen blev konstigt. .... TYPISKT, för enligt mig var de godast! .320 gram frön/kärnor/nötter ska det vara i receptet, så ta vad du har hemma :)

    SvaraRadera