fredag 26 december 2014

Tackar Åre för denna gången

Annandag jul och vi är på väg hem till Mora, för i morgon är det innebandycup för Albert i Falun.
Julen har varit fantastiskt avkopplande och inga måsten och ingen stress.
Badat, gymmat, åkt skidor, sovit, spelat kort, ätit gott, levt i långkallingar och strosat i ett "juligt" Åre.
Lagomt med folk ända fram till den 23:e då kom invasionen. Undra hur det är på nyår och påsklovet...? Så med andra ord så är jag glad att vi var här julveckan och inte över nyår!
Badat har vi gjort varje dag, men på julaftonen efter Kalle Anka tog vi även Saunaworld och konstaterar att Sälens Experium och deras Saunaworld vinner. Men en sak som Experium inte har är Isbastu (-18 grader) och den var lite häftig, det var kallast om fossingarna.
Nu på morgonen innan killarna vaknat gick jag och Janne till Åre bageri och köpte nybakat bröd till frukost. Jag bara älskar det stället!! Är ni till Åre så är ett besök där ett måste! (ett bra "måste")
Jag hade gärna intagit sista frukosten där, men  killarna ville hem snabbt och där ska man njuta läänge, så vi köpte med oss gott bröd istället.
Andra dagen i Åre blev jag super täppt i näsan och snorig, fattar inte vart allt snor får plats...
Jag tror och hoppas att det inte är en förkylning, utan att  jag reagerat på dunkuddarna i soffan. För många år sedan hade jag en förkylning som aldrig gick över, snorade och var täppt i näsan i månader... Ända tills min mamma upptäckte att jag köpt dunkuddar till sängen "men kan du ha dunkuddar, du har ju alltid varit allergisk"
Det hade jag glömt, eller omedvetet tänkt att det skulle gå bra eftersom jag kan ha dunjackor. Kuddarna kastades ut och "förkylningen" var väck på 2 dagar!
Så nu hoppas vi på dunkuddarna.
Önskar er alla en god fortsättning på julen!

tisdag 23 december 2014

Med lånade stavar hittade jag känslan igen!

Ja, skam den som ger sig!
Gym, bad, frulle, powernap, lunch och sedan var det bara på't igen..
Jag lånade sonens stavar som var  5 cm längre och då kändes det helt plötsligt riktigt kul! Tekniken infann sig och jag kände igen mig självSwish,swish,swish (det är inte casch som rullade in nu, utan det låter så när jag stakar)
Men är riktigt besviken på mig själv hur jag kunde förminska mig själv så in i vassen när jag köpte ett helt nytt kit med stavar,skidor och pjäxor. Kände att det var lääängesedan jag var någon skidåkare och mycket har hänt sedan jag var aktiv, så jag förlitade mig helt på försäljaren. Jag frågade dock om han inte behövde veta min vikt, men det var onödigt och det andra paret jag ställde mig på och kollade hur jag tryckte ner spannet mm tyckte han var okey för mig så de tog jag och stavarna ställde han snabbt mot mig och även det andra paret han tog fram var bra där. Inte en fråga om hur mycket jag åkt eller något sådant.
Ja, jag vet att jag skulle  ha öppnat mun, men jag var ju en kund som inte visste.. (eller något i den stilen) men stavarna får jag byta när jag kommit hem och skidorna hoppas jag för allt i världen fungerar bra när jag åker på mer kuperad terräng än Åresjön...
Trötta avslutade vi dagen med kortspelet Plump (jag varken vann eller blev sist), åt morotssoppa och golvmys.
Inga pannlampor behövs, vi åker i skenet från slalombackarna.



söndag 21 december 2014

Skidpremiär efter 2 års uppehåll

Ja, då är vi tillbaks i  Åre för att fira jul.
Nästan hela familjen är med. Emanuel hämtar vi i Östersund  om någon dag, då han var tvungen att arbeta.
Mer folk är det här nu mot för i november.
Men än så länge inte FÖR mycket folk, vi hade sällskap av 1 karl på gymmet i morse och vi var kanske 20 st på Upplevelsebadet.
Men kl 10 när de öppnar för övriga gäster mötte vi bra många vid entrén, så då blev det nog så där livat som det  brukar vara på sådana här bad.

Skidpremiär blev det idag på Åresjön -flackt å bra! Då det här var min första skidtur efter ryggoperationerna så trodde jag att det skulle vara jobbigt och skojigt, men icke...SKIT TRISST!
De nya stavarna kändes FÖR korta och hittade inte tjusningen alls...Får hoppas att det var för att det var första gången, flackt och inte mycket att titta på (runt,runt på en is..)
Då blir det
mer intressant att åka på Svalbard! Men då krävs det några skidmil innan i alla fall, så jag kan njuta och inte bara slita.
Ny bastad sitter jag nu i soffan, medans maken lagar middag. Njuter av vinter, mysig lägenhet och att bara vara med de 2 bästa + Doris. Och om någon dag kan jag skriva 3 bästa + Doris!

söndag 30 november 2014

Hemresa

Ja, då är vi på väg hem och sitter i bilen och pratar om hur hysteriskt mycket folk det kommer att vara nästa gång vi åker upp till Åre (jul veckan)
Antar att det är stor skillnad mot nu och när vi alltid väljer att åka till Åre - på lågsäsong. Men det ska bli otroligt mysigt och då åker vi upp hela familjen :)
Besökte gym och upplevelsebad ännu en gång och det var bara vi 3 i hela badet. Så lyxigt!
På isen var det dock några fler, då det var fin is med bara lite snö som yrt ner från snökanonerna som går på för fullt nu. Minus 12 och jag var klädd för typ minus 3...så lite kallt var det. Saknade en termometer i fönstret så jag sa till om det när vi checkade ut. Kul och se om det finns nästa gång vi kommer.
Middag blev det på Wersens och kolla in pizzan, den är värd att bli dålig i magen för ;) Eller inte.. ond och gasig var jag hela jäkla natten! ! Men jag tror att det var chipsen som var boven i dramat (ja, du läste rätt! Jag åt chips och inte så lite heller. .) Säger bara, urk! Aldrig mer chips. Konstaterar iallafall att jag gjorde av med hela veckans 20 % icke paleo den kvällen...
Köpte Åre Choklads kalender till mor och far då de ställer upp och är hundvakt åt Doris i tid o otid.
Frukosbuffé på Åre bageri och tittade på Zlatans nybygge innan vi drog hemöver.
Sista kortet är på Zlatans utsikt från sitt hus..
Nästa gång jag bloggar har jag nog bytt bloggplats, då jag är trött på denna..svår att få hjälp och support på. ( men det beror nog mest på mig..)
Tack å hej!

fredag 28 november 2014

Varg?!

En varg i koppel?!
Doris var väldigt intresserad av denna sköna varelse som vi träffade på under vår morgonpromenad (skulle bra gärna vilja veta vilken ras den var, då den var otroligt cool! ) Men innan morgonpromenaden var jag på gymmet inne på Holiday Club och gjorde mina ryggövningar (kommer nog aldrig att sluta med dem) och avslutade sedan med bubbelpoolen på Upplevelsebadet.
Mellan kl 8.00 - 10.00 har ägare gratis inträde till dessa och jag var helt ensam -underbart!  (Tro om jag är lite av en ensamvarg...) Träffade en barndomsvän lite snabbt och har pluggat, promenerat och skalat 95 st räkor ( blir inte mycket när de är skalade..). För snart är Janne och Albert här och då ska vi fira med räk-sallad/ macka Nu längtar jag efter dom!
Emanuel, han blev hemma han...för han skulle "chilla"... 
Hm, och vad tror han att man gör i Åre då?! (fast han  tycker nog att det är skönt att vara ensam hemma) 
Ibland när han "briljerar" så brukar jag "trösta" mig med en forskning jag tagit del av, att ungdomars hjärna kan ta upp till 25 år på sig att utvecklas klart...så det är lugnt med andra ord ;) Det är bra att ha i bakhuvudet när man känner: Hur fasen tänker han/hon nu?!
Så nu är det färdig bloggat för denna minisemester, för nu ska vi umgås till 100 % (kanske därför han stannade hemma ) Ev blir det summering när vi kommit hem till Mora igen.
Kramen

torsdag 27 november 2014

Min 46-åriga dag!

Hipp, hipp hurra, för mig idag!
Jag firar min 46-åriga födelsedag solokvist här i Åre med Doris :)
Och det har varit en helt okey dag och jag har fått ofantligt många grattishälsningar på FB, via sms och samtal <3
Imorgon får jag sällskap av Janne och det blir gött att ha någon att konversera, kramas och åka långfärdsskridskor med!
46 år...och bara starkare och snyggare ;)
Och lite rynkor är helt okey, men krämporna som kommer hela tiden kan jag vara utan!!
Jag är så tacksam över min familj och mitt fantastiska liv! :) <3 Så när jag är så där grinig...har min tjurdag, så vill jag bli påmind om mitt fantastiska liv!
Delar med mig av dagens fotografier med bla kändisvolvo, väldig tidig morgonpromenad, hals(hand)duk, "vår" strandvilla och en härlig miljö.

onsdag 26 november 2014

Mindfulness i Åre

Ja, idag har jag övat på mindfulness. Vara här och nu och med alla sinnen.
Det ingår i min KBT utbildning och jag kan bara konstatera att det är nyttigt och känns riktigt bra! Jag hade bestämt att jag skulle äta alla mina måltider med alla mina sinnen. Blev bra mycket mindre av ätande när jag inte tränat, åt "riktigt" enligt paleo och åt mindfulness 😄
Jag visste innan, att tuggar man tillräckligt länge på en potatis så smakar det sött (ett knep jag använde för att få förskolebarn att äta potatis...) men jag visste inte att en räka smakar mindre och mindre ju längre man tuggar. Testa om ni håller med mig.
Tränat idag jag inte gjort, men 2 låång promenader har vi tagit, Doris och jag. Och eftersom det var snor halt vid Åre kyrka (och vackert, eller hur?!) borde jag ha förstått att det inte var läge att gena... men jag älskar att gena och helt ok om det blir "genväg = senväg" då kanske jag upplever något mer.. (min familj håller inte med mig!)
Dock genade jag uppför och halkade till och slog i smalbenet i en sten (var f-n är snön!!) och drog av en ramsa och inser att det är folk i närheten....  Men tog tillfället i akt att öva mindfulness. Inte helt lätt att vara i den känslan, men jag klarade av det och njöt av känslan när det onda klingade av👍

tisdag 25 november 2014

Jag och Doris till Åre

Yes, lite minisemester!
Kl.8.00 i morse hoppade jag och Doris på bussen till Åre (259:- enkel väg Mora-Åre, snacka om billigt!) och 8 tim 20 minuter senare checkade vi in i lägenheten på Holiday Club. Vi äger en vecka i en 8 bäddslägenhet med studio för 2 personer i ett strandhus här på Holiday Club och den veckan köpte vi för att byta boende i hela världen. Förra julen bytte vi till oss en 6 bäddslägenhet i Florida i 2 veckor och i år byter vi till oss denna vecka som jag är här nu samt att vi firar julen här i Åre :) För oss som tycker om att resa så är detta ett perfekt koncept!
Under dagens resa har jag tagit många kort på vår underbara Doris som fixat alla 3 bussbyten och charmat  alla i vår väg ;)
Jag började dagens resa ganska snabbt med "helt ok" fika - kaffe och en bars a'la Paleo, underbart god med hetta av chili och syrlighet av lime! På tal om Paleo så "släppte" jag info om min bok "Gonkas Paleo 80/20" på FB och har fått otroligt bra respons och många har redan beställt ett exemplar :) Så skoj!
Sedan blev det ett längre stopp i Sveg och då kunde jag bara inte låta bli att gå in på "Nya konditoriet" i Sveg och köpa deras stora biskvi. Mest för att det är en "tradition" och faktiskt så hamnade mer än halva i sop påsen för den var alldeles för söt och mäktig..Man blir väldigt känslig för sådant när man äter Paelo inspirerat.
Alltid när vi kör bil till Åre så åker vi alltid stora vägen som numer går utanför Krokom centrum, men bussen stannar ju vid varje mjölkpall ;) så vi åkte igenom Krokom centrum och vårt hus på Offerdalsvägen, där jag bodde tills jag var ca 4 år (tror jag..) Kände knappt igen mig, vad det har expanderats!
Bytet av buss i Järpen var lite hysteriskt, förstod först inte att vi var vid busstationen och att jag skulle av...sedan vid trottoaren (busstationen) var det otroligt mycket folk och jag råkade kliva på fel buss , men upptäckte det innan den kört iväg. Hade varit mindre skoj att hamna med hund och ryggsäck i Vemdalen en sen eftermiddag...På rätt buss fick Doris kontakt med 2 flyktingar från Syrien som jag envisades att prata svenska med (en erfarenhet jag skaffade mig när jag arbetade med ensamkommande flyktingbarn) och det funkade otroligt bra med tanke på att de bara varit här i 5 månader. Vilka möten jag och Doris har haft idag :)
Middagen bestod av hemmagjorda psylliumfrökex, ost, sharonfrukt och ett glas vin. Tänk att man alltid hittar och hinner till Systembolaget ;) Men det stämmer inte, jag brukar komma 10 minuter efter stängning...  Längar att få vakna imorgon till ett soligt Åre  med långa promenader med Doris (eftersom snötäcket är lite för tunnt för skidåkning) varvat med plugg och bättre kosthållning.
Tack och god natt!