söndag 12 februari 2017

Får massage och går hem med både Papayasallad och bananer!

Folket i Thailand är så otroligt vänliga överlag. Och dom är trots kommunikationssvårigheterna så lätta att bli goá vänner med. Men det kanske är just därför jag får Thailändska vänner ....
min och deras engelska är på samma nivå ;) Enkel engelska och kroppsspråket fungerar allra bäst!
Förra veckan när jag var på Tims massage och tog terapimassage "good pain, good pain" av bästa Eat (eller It, vet inte hur hon stavar sitt namn) så berättar hon att hon även lagar mat och säljer på morgonmarknaden på fredagar. Jag frågade om hon gjorde Papayasallad och Sticky rice, men det gjorde hon inte. Hon lagade Thaimat..
Hm... jag trodde absolut att dessa två var det, men här är en sådant tillfälle när vi inte kanske förstår varandra så bra.... men ler det gör vi båda två :)

Jag har fortfarande en rejäl muskelknuta bakom skulderbladet så idag var det läge för ytterligare en massage. Men orkade inte med "good pain" idag utan lyxade till det med en vanlig oljemassage med fokus på skulderblad och fötter. Hälsenan är nämligen lite stel efter mina 10 minuters löppass, så jag lär bli bättre på att stretcha och göra mina rehab övningar.
Men när jag kom till Tims massage så är inte Eat där, de ringer efter henne och efter 10 minuter så står hon där till mitt förfogande och har med sig Papayasallad och bananer till mig!
Hennes väninna lagade visst Papayasallad och Eat var så glad att få ge mig den. Att betala för detta var det inte tal om "you´re my friend" <3
Jag önskar och hoppas att hon får följa med ägarinnan av Tims massage till Sverige (Sveg) i sommar så jag kan få bjuda igen.
Massagen var otroligt skön och jag somnade även till både en och två gånger :)

Tims massage, ett välbesökt ställe!
"For you my friend" 

Dagens lunch: Papayasallad (thaispicy ) och banan till efterrätt.

Njuter av varje dag och nyper mig i armen varje dag... Ja, livet kan vara så här underbart och vet ni vad?! På fredag kommer min äldsta son Emanuel hit <3!!

Kramen på er alla // V

lördag 11 februari 2017

Lördagsutflykt till Ban krut.

I Ban krut blir man inte bankrutt!
Idag var jag och mina kollegor på utflykt till Ban krut, en mysig by som är värd att besökas!
Pernille, min kära skånska kollega hyrde bil och satte sig bakom ratten (sicken resa hon har gjort i personlig utveckling, hon arbetade också förra läsåret och då var jag livrädd när jag åkte moppe med henne.. 😉) Hon agerade inte bara chaufför, utan bästa reseledaren också! 
Det är galet trist att hon åker hem till Sverige nästa helg. 

Vi startade dagen med att besöka templet, Wat Tang Sai som är ett magnifikt tempel som byggdes 1996 för att hedra kung Bhumibol Adulyadej 50-års regeringstid. Jag tror att en del av hans aska? ska "begravas" där. 














Efter tempelbesök så blev det billig god mat och strandhäng
 på en underbar strand i några timmar.

Kokosnötsvatten ÄR bara så toppen!



Översvämningskatastrofen som var här för ca 3 veckor sedan 
gör sig fortfarande påmind.



I vår by Huay Yang åker men mest runt på moppe, eller saläng.
 Och kolla här vilken fin barnsaläng!

Några av oss blev rastlösa och åkte på en marknad.




Handlade "bara" mango och ingefära!

Klockan blev 5 och Pernille tog oss till utkanten av byn på Thaibuffe' 
där vi fick laga maten själv, riktigt gott och roligt!

Nyper mig i armen, det här är Thailand! Så färggrannt och vackert!

På väg in på restaurangen.




En av mina favoriter - papayasallad och jag gör den själv!
Den blev visst Thaispicy...
Så gott!!
Mätta och glada drar vi hemåt, men hittar en marknad till 
och gör ett snabbstopp.

Johanna köper sticky rice i bambu.
Och jag hittar mina go'bitar grillad sticky rice med banan
(men var något annat i dessa) 
Hon gör dom med ett leende.
Sista bilden blir på fina flickor och en sprudlande Pernille i bakgrunden!
Det är så häftigt, det blir banne mig minisemester varje dag :) 
Kramen på er alla!














tisdag 7 februari 2017

Oups! Intalade mig visst att jag var på semester... Mat och arbete!!

Söndagens middag blev på detta ställe: 

Jag åt vitlöksris och kyckling chili basil, underbart gott! Men nästa gång blir det vitlöksris och ägg... för riset var så fantastiskt gott, så inget får ta bort smaken av det. 

Igår var det måndag och på måndagar har jag middagsmöte med vår rektor Monica som är i HY och HH varannan vecka. 
Vet ni vad jag åt?! 
 Isterband med potatismos. Har aldrig ätit godare isterband och detta åts på " Bengts" och det är han som levererar maten till skolan, så gissa om vi får bra mat här på Sanuk!
Men idag blev det mat hemma och inte ens hämtmat.. 
Arbetade till kl.18 idag, gymmade och åt hemma - en god omelette :) för att sedan fortsätta arbeta... Jag fungerar ju så, 100% eller 200% och just nu är det 200% med måldokumentering för elever som slutar och samtidigt inskrivning av nya elever - me like 😀
Jag dokumenterar med hjälp av pic- collage och är supernöjd!
Och när jag arbetat klart för kvällen tror jag plötsligt att det är semester...! 😀👍🏻

Nutella inte slut, men glaset så nu säger jag go' natt.
Kramen på er! // V


söndag 5 februari 2017

Frukost med hälsosamma produkter, därefter en dag på beachen.

Om jag får säga det själv så äter jag bra mat för det mesta, kan nog påstå att det är som titeln på min kokbok "Gonkas Paleo 80/20"
Dvs. att jag äter 80% hälsosam mat och 20% mindre nyttiga saker som tex. Nutella (men försöker att ha det bara som semesterlyx och då blir det Nutella med croissant och inte tvärtom 😉) men jag har turen att tycka om nyttig mat som andra rynkar på näsan åt så oftast så blir det bra! 
Men i boken stod 80% för stenålderskost och de andra 20% för "annat " (men mest då kesella och keso som jag har svårt för att låta bli.)
 
Nu på morgonen fick jag till en bra frukost, vad sägs om havregrynsgröt  blandad med blötlagda chiafrön toppad med mosade bananer från trädgården  och ceylonkanel? 

http://www.mabra.com/8-anledningar-att-ata-supernyttiga-chiafron/

http://kurera.se/8-anledningar-att-ata-mer-kanel/

Men, Kumarin är ett nervgift som finns i vissa typer av kanel, och den kanel som representeras när man talar om detta kallas för cassiakanel (den tjocka barken som du ser i kanelstänger och i matkanel).
Den kanel som innehåller mindre kumarin och således är skonsammare heter ceylonkanel. Dessa olika kanelsorter odlas på olika platser och har även väldigt olika smak. Många upplever ceylonkanelen som mycket mer smakrik, samtidigt som den har lite hetta i smaken. Ceylonkanel innehåller mindre än en femtiondel av mängden kumarin jämfört med cassiakanel och kan därför vara ett bättre alternativ.

Frukosten idag bestod även av Kokosnötsvatten och fatta vilken lyx det är att kunna hugga upp sin egen kokosnöt som är odlad på en gård här i Huay Yang. Vi har nämligen lyxen och förmånen att få köpa kokoasnötter av vår maiden Mrs Nuch´s vännina. Det är annat det än den där tetraförpackningen som jag köper hemma på hälsokost.
 Här får du läsa om fördelarna med kokosvatten (som du får även om du dricker i mer än 7 dagar)
http://viralking.se/vet-du-vad-som-hander-om-du-dricker-kokosvatten-i-7-dagar/

Men ja, visst fanns det både kaffe och vanlig komjölk med i dagens frukost. Komjölk använder jag ytterst sällan hemma i Sverige, men här blir det inte så ofta som jag intar mjölkprodukter och då känns det helt ok och kaffet tar jag bara bort om jag gör en detox MEN jag älskar kaffe och gör det bästa av situationen och försöker dricka ekologiskt och fairtrade.

Dagen frukost.



Laddat för morgondagens frukost.
 inte pigg nog för att hantera denna kniv på morgonkvisten..
Dagens strandhäng blev på favvostället. (finns iof manga)

Exotsikt, eller hur?!

Ett skott skämpar..


På väg hem blev jag motad av dessa...



Tog mig förbi kossorna genom att lägga mig på moppetutan... nu hemma, färdig bloggad så nu är det dusch å restaurangbesök med de andra pedagogerna. Och den ständiga frågan är: vart äter vi idag då? Blir ett nytt ställe som jag ej kommer ihåg namnet på, men jag hittar iaf dit ;)
Det är helt sjukt, äter ute för jämnan och det känns lyxigt och skönt när man väl äter hemma. ( även om det oftast då är hämtmat... :0)

Ha det bäst <3 //V