söndag 8 november 2015

Söndag 8/11 kl 7.00 -21.30

Så här kan en söndag se ut för mig här i Thailand när jag vaknar till duggregn och grå himmel.
Fördelen med att vara morgonpigg är många, bla att det är inte är så mycket trafik om man vill ut och cykla. Tar en screenshot på kartbilden, så att jag hittar till Hua Hins's viewpoint "Khao Hin Lek Fai" Dock startar jag en bra bit utanför kartan, men jag hittar faktiskt fram till järnvägsstationen utan karta.
Galet mycket uppför, jag fick faktiskt gå med cykeln en bit. Hade jag haft mina cykelskor, så jag hade suttit fast på tramporna så hade jag nog fixat att cykla hela vägen upp ;) eller inte...blir ju inte mycket konditionsträning nu för tiden med min jäkla hälsene jäkel!!
Det finns 6 st viewpoint och jag  missade visst 1:an och 6:an.
Tro om det här var nr 3? Det är nog riktigt fint här uppe en molnfri dag, då man ser blått hav i horisonten istället för en grå massa som flyter ihop med himmelen.
Kanske viewpoint 4 eller 5...
Benen fick visst inte nog ändå uppför backen med cykeln, jag fick lov att springa uppför dessa också!
För att komma till den här statyn, vet faktiskt inte vem den föreställer.. Kungen är min gissning.
Men det här är iallafall viewpoint 2, för den föll mig i smaken. Den var inte "fixad", fick lite fjällkänsla..
Efter 2 timmar på cykeln smakade detta mums! Köpte 2 olika sorters passionsfrukt på marknaden igår, snarlika i smaken men den gula var lite sötare. Kolla mängden passionsfrukt i tallriken, det skulle vara hemma det....Jag verkligen frossar i frukt här!
Efter att ha ätit upp det goda, druckit svenskt kaffe och läst lite i boken "Stad av aska" blev det lite simning. Jag vill gärna lära mig crawl. Det går inte så där jätte bra att lära mig själv måste jag erkänna.
Lunchen. Forever Ultra choklad mixad med 2 frysta bananer är inte fy skam. 
Mina hyresvärdar försöker hjälpa mig med mitt Thailändska bankkort. Gick inget vidare, men vi löst det ändå :)
Jag cyklade med dem till en marknad i Khao Tao. Här kollar Bee om sapparoten (ananasen) är mogen. 
Det har regnat mycket mer i Khao Tao än i Hua Hin. Det är ca 7.5 km dit från lägenheten och stackars Bee var helt slut på hemvägen. Hon hade aldrig cyklat så lång förut. Hennes ben var helt slut så vi vilade en stund och jag fick henne att höja sadeln (alla Thai har sadeln så långt ner, benen sträcks aldrig ut) och hon blev glatt överraskad över att det kändes så mycket bättre.
Middagen bestod av omelett med chili och någon annan paprikaliknande grönsak som jag köpte på marknaden och go bitarna i bakgrunden kommer jag inte heller ihåg vad den hette.
Men goda var de. Den i struten kändes som en gräddad kompakt sockerkaka och bollarna innehöll iallafall kokos,dadlar och massor av kokossocker.
Igår lade jag ut en bild på Facebook som visade mitt öga med mascara på, då jag är så glad att jag fått ögonfransarna tillbaks längs hela ögonlocken. (det har inte hänt på ett helt år) och idag bjuder jag på denna. Troligtvis något litet skräp, trodde jag fått en vagel som skavde. Eller tro om jag har blivit smittad av boken som jag läser... Boken för unga vuxna ;)
Kvällen avslutas alltså bloggandes. Ha en fantastisk söndag!
Kramen
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar