söndag 30 november 2014

Hemresa

Ja, då är vi på väg hem och sitter i bilen och pratar om hur hysteriskt mycket folk det kommer att vara nästa gång vi åker upp till Åre (jul veckan)
Antar att det är stor skillnad mot nu och när vi alltid väljer att åka till Åre - på lågsäsong. Men det ska bli otroligt mysigt och då åker vi upp hela familjen :)
Besökte gym och upplevelsebad ännu en gång och det var bara vi 3 i hela badet. Så lyxigt!
På isen var det dock några fler, då det var fin is med bara lite snö som yrt ner från snökanonerna som går på för fullt nu. Minus 12 och jag var klädd för typ minus 3...så lite kallt var det. Saknade en termometer i fönstret så jag sa till om det när vi checkade ut. Kul och se om det finns nästa gång vi kommer.
Middag blev det på Wersens och kolla in pizzan, den är värd att bli dålig i magen för ;) Eller inte.. ond och gasig var jag hela jäkla natten! ! Men jag tror att det var chipsen som var boven i dramat (ja, du läste rätt! Jag åt chips och inte så lite heller. .) Säger bara, urk! Aldrig mer chips. Konstaterar iallafall att jag gjorde av med hela veckans 20 % icke paleo den kvällen...
Köpte Åre Choklads kalender till mor och far då de ställer upp och är hundvakt åt Doris i tid o otid.
Frukosbuffé på Åre bageri och tittade på Zlatans nybygge innan vi drog hemöver.
Sista kortet är på Zlatans utsikt från sitt hus..
Nästa gång jag bloggar har jag nog bytt bloggplats, då jag är trött på denna..svår att få hjälp och support på. ( men det beror nog mest på mig..)
Tack å hej!

fredag 28 november 2014

Varg?!

En varg i koppel?!
Doris var väldigt intresserad av denna sköna varelse som vi träffade på under vår morgonpromenad (skulle bra gärna vilja veta vilken ras den var, då den var otroligt cool! ) Men innan morgonpromenaden var jag på gymmet inne på Holiday Club och gjorde mina ryggövningar (kommer nog aldrig att sluta med dem) och avslutade sedan med bubbelpoolen på Upplevelsebadet.
Mellan kl 8.00 - 10.00 har ägare gratis inträde till dessa och jag var helt ensam -underbart!  (Tro om jag är lite av en ensamvarg...) Träffade en barndomsvän lite snabbt och har pluggat, promenerat och skalat 95 st räkor ( blir inte mycket när de är skalade..). För snart är Janne och Albert här och då ska vi fira med räk-sallad/ macka Nu längtar jag efter dom!
Emanuel, han blev hemma han...för han skulle "chilla"... 
Hm, och vad tror han att man gör i Åre då?! (fast han  tycker nog att det är skönt att vara ensam hemma) 
Ibland när han "briljerar" så brukar jag "trösta" mig med en forskning jag tagit del av, att ungdomars hjärna kan ta upp till 25 år på sig att utvecklas klart...så det är lugnt med andra ord ;) Det är bra att ha i bakhuvudet när man känner: Hur fasen tänker han/hon nu?!
Så nu är det färdig bloggat för denna minisemester, för nu ska vi umgås till 100 % (kanske därför han stannade hemma ) Ev blir det summering när vi kommit hem till Mora igen.
Kramen

torsdag 27 november 2014

Min 46-åriga dag!

Hipp, hipp hurra, för mig idag!
Jag firar min 46-åriga födelsedag solokvist här i Åre med Doris :)
Och det har varit en helt okey dag och jag har fått ofantligt många grattishälsningar på FB, via sms och samtal <3
Imorgon får jag sällskap av Janne och det blir gött att ha någon att konversera, kramas och åka långfärdsskridskor med!
46 år...och bara starkare och snyggare ;)
Och lite rynkor är helt okey, men krämporna som kommer hela tiden kan jag vara utan!!
Jag är så tacksam över min familj och mitt fantastiska liv! :) <3 Så när jag är så där grinig...har min tjurdag, så vill jag bli påmind om mitt fantastiska liv!
Delar med mig av dagens fotografier med bla kändisvolvo, väldig tidig morgonpromenad, hals(hand)duk, "vår" strandvilla och en härlig miljö.

onsdag 26 november 2014

Mindfulness i Åre

Ja, idag har jag övat på mindfulness. Vara här och nu och med alla sinnen.
Det ingår i min KBT utbildning och jag kan bara konstatera att det är nyttigt och känns riktigt bra! Jag hade bestämt att jag skulle äta alla mina måltider med alla mina sinnen. Blev bra mycket mindre av ätande när jag inte tränat, åt "riktigt" enligt paleo och åt mindfulness 😄
Jag visste innan, att tuggar man tillräckligt länge på en potatis så smakar det sött (ett knep jag använde för att få förskolebarn att äta potatis...) men jag visste inte att en räka smakar mindre och mindre ju längre man tuggar. Testa om ni håller med mig.
Tränat idag jag inte gjort, men 2 låång promenader har vi tagit, Doris och jag. Och eftersom det var snor halt vid Åre kyrka (och vackert, eller hur?!) borde jag ha förstått att det inte var läge att gena... men jag älskar att gena och helt ok om det blir "genväg = senväg" då kanske jag upplever något mer.. (min familj håller inte med mig!)
Dock genade jag uppför och halkade till och slog i smalbenet i en sten (var f-n är snön!!) och drog av en ramsa och inser att det är folk i närheten....  Men tog tillfället i akt att öva mindfulness. Inte helt lätt att vara i den känslan, men jag klarade av det och njöt av känslan när det onda klingade av👍

tisdag 25 november 2014

Jag och Doris till Åre

Yes, lite minisemester!
Kl.8.00 i morse hoppade jag och Doris på bussen till Åre (259:- enkel väg Mora-Åre, snacka om billigt!) och 8 tim 20 minuter senare checkade vi in i lägenheten på Holiday Club. Vi äger en vecka i en 8 bäddslägenhet med studio för 2 personer i ett strandhus här på Holiday Club och den veckan köpte vi för att byta boende i hela världen. Förra julen bytte vi till oss en 6 bäddslägenhet i Florida i 2 veckor och i år byter vi till oss denna vecka som jag är här nu samt att vi firar julen här i Åre :) För oss som tycker om att resa så är detta ett perfekt koncept!
Under dagens resa har jag tagit många kort på vår underbara Doris som fixat alla 3 bussbyten och charmat  alla i vår väg ;)
Jag började dagens resa ganska snabbt med "helt ok" fika - kaffe och en bars a'la Paleo, underbart god med hetta av chili och syrlighet av lime! På tal om Paleo så "släppte" jag info om min bok "Gonkas Paleo 80/20" på FB och har fått otroligt bra respons och många har redan beställt ett exemplar :) Så skoj!
Sedan blev det ett längre stopp i Sveg och då kunde jag bara inte låta bli att gå in på "Nya konditoriet" i Sveg och köpa deras stora biskvi. Mest för att det är en "tradition" och faktiskt så hamnade mer än halva i sop påsen för den var alldeles för söt och mäktig..Man blir väldigt känslig för sådant när man äter Paelo inspirerat.
Alltid när vi kör bil till Åre så åker vi alltid stora vägen som numer går utanför Krokom centrum, men bussen stannar ju vid varje mjölkpall ;) så vi åkte igenom Krokom centrum och vårt hus på Offerdalsvägen, där jag bodde tills jag var ca 4 år (tror jag..) Kände knappt igen mig, vad det har expanderats!
Bytet av buss i Järpen var lite hysteriskt, förstod först inte att vi var vid busstationen och att jag skulle av...sedan vid trottoaren (busstationen) var det otroligt mycket folk och jag råkade kliva på fel buss , men upptäckte det innan den kört iväg. Hade varit mindre skoj att hamna med hund och ryggsäck i Vemdalen en sen eftermiddag...På rätt buss fick Doris kontakt med 2 flyktingar från Syrien som jag envisades att prata svenska med (en erfarenhet jag skaffade mig när jag arbetade med ensamkommande flyktingbarn) och det funkade otroligt bra med tanke på att de bara varit här i 5 månader. Vilka möten jag och Doris har haft idag :)
Middagen bestod av hemmagjorda psylliumfrökex, ost, sharonfrukt och ett glas vin. Tänk att man alltid hittar och hinner till Systembolaget ;) Men det stämmer inte, jag brukar komma 10 minuter efter stängning...  Längar att få vakna imorgon till ett soligt Åre  med långa promenader med Doris (eftersom snötäcket är lite för tunnt för skidåkning) varvat med plugg och bättre kosthållning.
Tack och god natt!







lördag 15 november 2014

Argi+ En bra start på en bra dag

Startar dagen på bästa tänkbara sätt med en hutt Aloe vera gel och Argi +.
(eftersom jag vill orka bra och ha en  snabb återhämtning)
Argi+ är en ny produkt för mig, men har funnits ett tag på Forever. Dock är det en sådan intressant produkt som kräver ett eget inlägg! Kommer senare.
För säkert 15 år sedan fick jag en möjlighet, jag tog den "så där" genom att bli oberoende återförsäljare för Foreverliving (då fick jag ju produkterna till inköpspris och så kunde jag ju erbjuda någon i min närhet dessa bra produkter = att jag fick mina produkter ännu billigare och hade jag jobbat bra så "betalade" det mina produkter.
Jag är visst lite trög...för nu, IDAG förstår jag vilket fantastiskt företag detta är och vilka möjlihheter det finns inom företaget!
Vi är i rätt bransch, intresset för välbefinnande är stort och hälso branschen växer så det knakar. Network Marketing är en snabbt växande affärsmodell, som förespråkas av bla. Affärslivets absoluta toppentreprenörer: Donald Trump och Robert Kiyosaki (googla på dem !)
Vill du arbeta med återförsäljning av världsledande Aloe vera produkter och/eller ledarskap har du här valmöjligheten, det är nämligen Du som sätter ribban, Du som bestämmer ditt mål!
Jag vill i allafall i framtiden bestämma mina egna arbetstider och vilka jag arbetar med, jag vill arbeta med personlig utveckling och ledarskap,vara min egen chef utan att det kostat skjortan att starta upp och som sagt NU förstår jag att det här ÄR företaget för mig!
Och företaget har funnits i  mer än 35 år och har 90 dagars nöjd garanti, vilket innebär att du kan prova produkten i 90 dagar (tom göra slut på den) och är du ej nöjd så får du pengarna tillbaka!
Det tycker iallafall jag säger en hel del om produkterna och om företaget! 
Och tycker du att något av allt jag skrivit verkar intressant så hör av dig! Jag vill som sagt arbeta med människor som ser möjligheterna och inte hindren.