lördag 30 september 2017

Matorgie och filmen "Det"

Hej igen! 
Nu var det några veckor sedan jag bloggade och det är inte för att det inte händer grejer utanför att tiden inte räckt till och att jag känt mig lite sleten... 

Jag har jobbat som fasen och kommit hyfsat bra in arbetet på Vittraskolan i Ursvik och jag har inte känt mig uttråkade en enda eftermiddag än så länge 😉
(brukar hända mig titt som tätt - att det blir "boooring" ....  och att jag tittar på klockan var femte minut i tron om att arbetsdagen snart är slut.... ) 

Jag har fantastiskt trevliga och ambitiösa kollegor och det värsta eller kanske det häftigaste av allt är att jag kan vara mamma åt dom allihopa! Mycket unga, hungriga och relativt nyexade pedagoger med andra ord  och jag önskar att jag kunde ta med dom till Mora. Inte för att det inte finns duktiga pedagoger där, MEN de här går inte av för hackor 😉

Ja,ja,,, jag beslutade mig iallafall för att inte lägga 7 timmar på hemresa denna helg och stannade i Stockholm. Å handen på hjärtat så var det riktigt skönt att få en fredagkväll i soffan och starta lördagen med en sovmorgon. Efter en sovmorgon så blev det en promenad till Mall of Scandinavia, lite häftigt att bo på promenadavstånd från Skandinaviens största galleria.





Efter fina vyer över bla Lötsjön så är vi framme! 

Och vårt mål var ju inte shopping, utan O'lerys No1 weekendbuffe' 
Fantastisk go och fräsch buffé. Patrik väntar på att på nötfile' uppskuren

Min tallrik nr 1 .... bestod av nötfile' , revbensspjäll, coleslaw och underbart goda musslor

Tallrik nr 2. Var inte lika god... vårrullar och ett vitlöksbröd som inte åts upp. Och en Thaimaträtt som fick mig att längta tillbaka till Thailand. (Men det står inte på, snart där 😀)

Nr 3..., revbensspjäll och västerbottensfjällen med räkröra och några sillbitar.
Revbensspjällen åts endast upp, nu började jag tänka på att det lär finnas plats för efterrätt också...

No comments till bilderna nedanför...



Okey då, handen på hjärtat igen då.. lite av det här hamnade i fickan 😱

Patrik hittade mjukglassbuffe'n och rackarns vad glad man kan se ut! 


Min glass, 1 dl kolasås i botten....

Så här galen blir hon av sockerpåslag! 

Och tur i oturen så tar det slut också, men det går ju att få i sig ALLT! 

Tur att vi har en promenad hem också.





Så var vi här igen då, men nu filmtajm! 


IMAX salongen, värsta ljudet och upplevelsens blir häftig! 

Men filmen var mindre häftig. 4 av 10 points. 
 
Önskar er alla en trevlig och händelserik vecka. 
Kramen // V 




















torsdag 14 september 2017

Vi gymmar också # Actic Hallonbergen

Så här fint är det utanför Actic gym i Hallonbergen. Och om jag ska vara ärlig så är det ett centrum som gör sig bättre i mörkret än i dagsljus 😉
Och mamma, om du läser detta inlägg så lovar jag att jag har sällskap när jag är i storstan och ute i mörkret 😘

Tränar man sent på kvällen så har man gymmet nästan för sig själv. Men är man där runt 17.30-18 så är det galet mycket folk och man får nästan köa till vissa apparater trots att det är ett riktigt stort gym. Och det är riktigt roligt med alla olika nationaliteter och i Stockholm hejar man ju inte på varandra, men kanske är det annorlunda på gymmen. För jag har i allafall fått något leende tillbaka och hejat på både den ena och den andra och till och med fått tummen upp 👍🏻😀Wow, eller hur?! Kanske dags att lägga mer tid på att träna...
Skämt å sido, jag tycker att jag oftast är seriös när jag tränar och tycker att jag svarar mer på träningen nu när jag ändrat träningsprogram. Så nu blir det till att göra det, ändra program ungefär var 8:e vecka.


Patrik nöjd efter ett bra träningspass, så nu blir det power walk till lägenheten och en efterlängtad proteinshake! 


När jag skriver detta så är vi på väg till Mora och grabbarna. Eller iallafall den ena, Emanuel flydde till Stockholm ... Blir dock underbart att träffa Albert och Doris❤️ henne har mamma och pappa haft så det är veckor sedan sist. Längtar efter att få ta en promenad i skogen med henne! 
Vädret utanför bilen är magiskt, skiftar hej vilt. Ena stunden regn och den andra solsken och vi har varit väldigt nära  "Skatten" 
Med den dalabilden säger jag
Trevlig kväll på er alla ❤️// V 






tisdag 12 september 2017

Stockholm levererar!

Vaknar man med "kaffe på säng" och man vet att den som gjort kaffet klev upp klockan 4 så måste det vara kärlek😘 Han vill bra allt att jag ska trivas den där Patrik ❤️

Min gångväg till jobbet på Vittra skolan.

Efter ca 200 meter kommer jag in på ett naturreservat och motionsspår.

Terrängen är annorlunda än i Mora, här är det mycket stenhällar.

Men känner mig som hemma när jag ser de här röd/vita skärmarna.

Passerar en hästhage precis innan jag kommer fram till..

...Ursvik motionspark, med Vittra skolan i horisonten. Det tar mig endast 10 minuter att promenera till jobbet, en riktigt skön start på dagen blir det! 

Jag hade turen att få starta mitt arbete här med 2 st UF dagar ( utvärdering och förberedelsedagar)
Här med några i mitt arbetslag som sitter och planerar kommande projektveckor.

Och jag fick tid till att sätta mig in i mina elever, kolla bedömningsstöd mm inför nästa veckas IUP samtal. Så det blir ju en rivstart som heter duga! Men också skoj, då får jag ju chansen att träffa föräldrarna så här i början. 

Mindre skoj, är väl den här godingen. Mac är svår om man inte arbetat med den tidigare...! 

Vi avslutade UF dagarna med APT , brandskyddsutbildning och HLR.



30 kompressioner och 2 inblåsningar - alltid bra att repetera detta! 

Mm, det här var mina 2 första dagar på Vittra och i morgon blir det ännu roligare för då är det dags att träffa eleverna. Och vi startar upp med att åka till simhallen, vilket man gör en gång i veckan 👍🏻
Så nu är det tack och go' natt! 

 // V 



söndag 10 september 2017

Nytt jobb, nya utmaningar..!


Ha,ha hittade den här bilden och inser att vissa av oss (typ jag) är nog född med inbyggd katapult! 
För shit vad det händer grejer...! 

Förra veckan så vikarierade jag som klasslärare i en särskild undervisningsgrupp på högstadiet i Mora och i morgon står jag som klasslärare i år 2 på Vittra Brotorp.
Jag älskar visst att kliva ur komfortzonen, utmana mig själv och få fjärilar i magen, eller inte bara fjärilar det är fasen i mig lekande laxar! 

Tempot har gått i 120 sedan torsdagskväll då jag och Patrik satte oss på tåget och jag kände mig inte helt bekväm över att flytta till storstan.  Men det är ju inte helt sant, jag kommer ju att pendla fredag -söndag tills vi åker till Phuket i november. Så skärpning!!

På fredagen var jag här, på min nya arbetsplats och fick överlämning, träffa elever och kollegor. Det kändes riktigt trevligt, men det blir till att jobba 😉 På Vittra arbetar man inte som vi gjort i Mora. Här arbetar de med ämnesveckor och sedan projektveckor. Det ska bli riktigt skoj och intressant.

Efter en arbetsdag på skolan så blev det nästan direkt ner i tunnelbanan i för att ta mig på kvartalsutbildning i Body Pump 103. 

Body Pump 103! Fatta att jag utbildade mig på Body Pump 28. Jag har mao "hållit på" ett tag.
Jag var tvungen att sätta " vid hållit på, det är ord som jag egentligen inte tycker om. Vaddå "hållit på"  och "hållit på" ?! I mina öron låter det inte så seriöst och försöker arbeta bort det uttrycket.
Så förstå vad jag har instruerat BP länge 😉👍🏻

Bästa Madde var också med! 

Och jag fotade hennes vikter, jag hade inte så många 😉
Jag fegade ( eller var förståndig) eftersom det var längesedan jag körde ett Body Pump pass.

Sedan var det söndag och jag träffade de här sköna bruttorna, Kristina och Gunilla. Mina kollegor från förra säsongen i Huay yang. Vi hade en återträff denna helg, men jag kunde inte vara med på rubbet och missade nästan hela gänget. Men glad att jag hann gå på juicebar med dessa två underbara iallafall! 

Och åter till den första bilden, katapulten är inbyggd och den lugna platsen har jag hittat - liggandes i soffan i min Patriks knä ❤️

Så med pulsen nertagen så  säger jag Go' natt! 
// V