söndag 24 januari 2016

Gråter!!

Ja, idag har jag gråtit på morgonkvisten och nu var det inte för att jag längtar efter min familj utan av ren jävla ilska och maktlöshet...
På vägen utanför mitt boende så är det en taxikur där de har en apa fastkedjad som brukar sitta i cowboydräkt och dricka typ redbull. Så tragiskt och jag har verkligen nonchalerat detta och försökt att visat med hela mitt kroppsspråk att detta är idioti, dock har jag aldrig sagt något - men idag var jag tvungen!!
Nu har dom nämligen också 3 söta hundvalpar där, som dock inte är fastbundna . Apan är dock livrädd för dom och jag försökte säga det till en av killarna som kastade en sten!! på apan då den försökte försvara sig då valparna kom för nära. Jag var bara tvungen att filma denna hemska vardag för apan, för att visa hur apan lider av att sitta fastkedjad och bli behandlad som skit! Den kan inte försvara sig och när jag säger det till killen så skrattar han och pekar på apan... Apan biter sig i händerna av frustration och maktlöshet! Vi måste bara inse att vi turister MÅSTE dissa dessa "turistatraktioner" där djur plågas och far illa! Jag filmar och han ler, jag skakar på huvudet och säger att THIS IS NOT OKAY och går därifrån. Jag hoppas verkligen att han tittar surt på mig nästa gång jag går förbi, för då har han i alla fall förstått vad jag sagt. Nu blir det gymmet innan stranden - måste ut med ilskan!

lördag 16 januari 2016

ShivaYoga, Letic gym och lök i strumpan..

Helgen startade fantastiskt för mig och mina kollegor här på Sanuk. Vår rektor Monica tog nämligen med oss på  after work till Shiva Yoga. Shiva Yoga är ett indiskt ställe med yoga, ayurveda och indisk mat och ligger långt upp på soi 88. http://www.ayurvedahuahin.com/ Omgivningen utanför är inte så fin, men stället har en fantastisk trädgård där vi njöt av vår lunch. Men nu backar vi lite, för innan lunchen blev vi guidade i en basic yoga av en underbar tjej med mycket fokus på andning och leende. Jag ska verkligen försöka göra några av övningarna varje dag, kanske kan det till och med bli några solhälsningar (+ kanske någon enstaka krigarposition, som jag älskade förr...)
Lördagen fortsatte riktigt bra, jag köpte ett träningskort på Letic gym och körde triceps, axlar och mage med Monica och Johan. Kul med sällskap och kul att få köra lite "riktigt". Gymmet som finns på mitt condo är inte riktigt fullt utrustat precis.. Hittar inte Letics hemsida, men här är iaf facebooksidan https://www.facebook.com/Letic-Fitness-Hua-Hin-Soi88-1479047069028518/
Och det bästa med idag är att jag inte haft någon värk i hälen (ont har jag fortfarande vid rörelse, men jag har i alla fall inte haft någon värkt idag!) Kan det bero på att jag sov med en lök i natt?! http://skoj.se/kanner-du-dig-lite-sjuk-lagg-en-lok-i-strumpan-knepet-har-funkat-i-arhundraden
Det är nu bara att fortsätta i den positiva andan och tro att idag lär jag mig även att sparka med benen rätt när jag försöker att lära mig crawla.


Hit gick mopparna efter arbetet :)


Inte bara basic....

Nästan hela gänget "yogisar" Linda står bakom kameran.

Intresserade pedagoger, eller hungriga pedagoger?!

"Dr Yoga" visade stolt köket och alla kryddor.

En liten selfies i väntan på maten.

Kallt gott vin smakade så klart bra...


Testar i en månad. Gymmet levererar, men gruppträningen är jag skeptisk till....återkommer.

Lite skratt i poolen = SKA lära mig att crawla!






 

onsdag 13 januari 2016

Friskvård på jobbet: Tabata :)


Äntligen blev det av, vi tog oss i kragen och körde tabata intervaller på skolgården innan vi gick hem för dagen. Galet varmt men ack så gött! Jag försökte lyssna på kroppen och försökte verkligen att hålla igen när det kändes för mycket i min JÄ-LA hälsena. Gick väl så där om jag ska vara ärlig. Vi är ju några pedagoger som brukar träna tabata, så nu har vi bestämt att hädanefter hjälps vi åt att hålla i passet på onsdagar. Jag höll på att glömma att vi också har vår rektor Monica som kommer att få dra sitt strå till stacken, vilket hon kommer att göra med glädje! Vi är med andra ord ganska så träningsvilliga här på Sanuk :) Tror ni att jag trivs eller!?


Lena, Mia, Sylvia och Astrid kör mage.
Summan av kardemumman.. ;)
Men nu är det tack och go´natt, ha det fantastiskt och njut varje minut! Kramen<3




söndag 10 januari 2016

Bangkok Hospital och de fattiga.

Jag har i alla fall försökt! Men blev bara 900 kr fattigare... När jag var hemma i Mora i julas så fick jag äntligen en återbudstid på ortopeden efter 4 månaders väntetid (5 månader skulle jag räkna med sa dom -kul, då hade jag ju varit i Thailand igen..) Där fick jag iallafall bekräftat att jag har kärlinväxt/ nerver i hälsenan och fick en tid för Sklerosering i Falun i juni. Sklerosering = injicerar typ gift som dödar nerverna. Tänkte att jag skulle få det snabbt överstökat här i Hua Hin och besökte Bangkok Hospital, men här gör man det inte pga att det är lätt att döda all vävnad i hälen.. Låter mysigt, eller hur?! Då läkaren såg en benutväxt på röntgenplåtarna så tror han att det är den som är orsaken i grund och botten och att problemet kommer att komma tillbaks så länge benutväxten inte är åtgärdad. Ja, ja i Sverige gör man först Sklerosering och om inte det hjälper så är det operation som gäller. MEN den stora skillnaden är att det är ingen lång rehab efter Sklerosering, du kan jobba dagen efter och träna efter ca en vecka :) Lätt besviken.. men bara att tänka om och tänka nytt. Jag får väl "biffa" till mig på gymmet istället och ta tag i att lära mig crawla. Min kollega Lena är en fena :) på att crawla så hon ska lära mig.
Efter några timmar i ett AC-nerkylt sjukhus så var det gött att komma ut i 38 graders värme.
Och efter sjukhuset så besökte jag, Jing och Tore en gammal fattig kvinna som bor tillsammans med sin blinde vuxna son i ett skjul. Ni vet inte hur tacksam jag är över mina vänner på FB som skänkt pengar och saker till de fattiga så att detta är möjligt! Kärlek till er alla <3 Och utan mina grannar Jing och Tore skulle det vara krångligare för mig att hjälpa de fattiga, nu skjutsar de runt mig i sin bil och Jing hjälper mig med konversationen vilket underlättar en hel del kan jag säga!
Väldigt bra sjukvård här inne.

Fina i sina arbetskläder är de också.

Men de kan inte kinesiologitejpning, lossnade..

Här bor den fattiga kvinnan och hennes son.

Hon fick en slant att köpa mat för.

Tore och kvinnans son. Jag hoppas på att få köpa en ny madrass el dylikt.
Det är inte bara för mig att köpa det jag tycker och tror att dom fattiga behöver, för människorna i Thailand tänker annorlunda mot för oss och det är lätt att det blir missförstånd och jag vill absolut inte kränka någon så därför är jag nu ute och rekar lite. Men att cykla och lämna lite bilar och gosedjur till Miaos familj tänker jag göra snarast, för det vet jag blir lycka och glädje!
Och glädje känner man även när man ser att några av valparna som föddes här utanför på gatan innan jul har klarat sig <3
"pratar du med mig? orka.."