söndag 21 juni 2015

Aiguille du Midi och le Montenvers

Ja ha ja, då var det dag 5 och det var dags att ta 2!!kabinbanor för att ta sig till Aiguille du Midi.
Dagens ryggsäck var lite mer packad än vad den varit tidigare, nu med varma kläder då det kan vara bra kallt på toppen. Lite gruvensam gick jag (vi) till kabinbanestationen som ligger enligt mig i centrala Chamonix, där löste vi ett 2 dagarspass (det blev billigast så) och vi kunde alltså åka hur mycket kabinbana och Montenverståg  som helst i 2 dagar. (eller hur?! tänkte jag...)
Kabinbanan upp till första stoppet "Plan de l´Aiguille" var smockfull och det kändes inte läskigt alls, så det var bara att hoppa in i nästa, den som tog oss upp till Aiguille du Midi och i den "surfa jag på vågen" bara en gång. Otroligt stolt och glad att jag vågar utmana mig själv!
Väl uppe var det hur häftigt som helst, svårt att beskriva men det var en uppbyggd plattform med utsiktsplatser, restaurang, toaletter mm. Trapporna på utsidan var lite läskiga, så vi gick mest i de som var inomhus. Det märktes att vi var på hög höjd, 10 trappsteg och sedan fick man lov att vila pga att man blev lite vimmelkantig. Dock vande man sig rätt fort, så det var bara att vila i någon minut och sedan ta några trappsteg till.
När vi gått runt, runt, upp och ner ett antal gånger så var det dags att ta kabinbanan ner till "Plan de l´Aiguille" igen och där plockade vi av oss lite kläder och vandrade rakt över till " La Montenvers".
Den sista biten dit kunde man välja en lite lättare väg med mindre stigning, men den missade vi.. så det var bra gött att vila i en solstol när vi var framme. Vi vilade så länge så att de hade stängt isgrottan som finns där. Lite tidigt stängde de..redan kl 15.30 så vi fick vackert sätta oss på Montenverståget och åka ner till Chamonix centrum igen. Tåget var värre än vandringen, proppfullt med klättrare och tog ca 30 min och hårda träbänkar...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar