torsdag 17 juli 2014

Banankakan godkänd och jag vansinnig!

Japp, nu har Berit Gummus och Helen Lagerblad varit här och det var superkul att titta på karta och snacka om vilka vägval de tog under Sportkullans Adventure. Denna tävling kan definitivt bli mitt rehab/träningsmål.
Banankakan serverade jag med kokosgrädde och jordgubbar och bild kommer nedan.
OM jag lyckas publicera detta, är det någon som vet varför jag ej kan göra det från mobilen längre!? Vansinnig!! Den står bara och tuggar "publicerar" och har låst sig, dock gick det att radera, så nu har jag lyckats radera några gamla inlägg också -argh!


Kokosgrädde: ställ in en tetra Santa Maria kokosmjölk i kylen i några timmar. Klipp upp tetran och ta ur det hårda och lägg det i en skål och vispa med elvisp. Ev. späd med kokosmjölk för bättre konsistens. Smaksätt med lite vaniljpulver,

Svimmar!

Hm, antagligen gjorde jag för mycket igår eftersom jag börjar dagen med att höra ljuv musik = svim varning. Ja det är sant, innan jag svimmar så hör jag alltid ljuv musik och förhoppningsvis hinner jag lägga mig ner. Idag hann jag till soffan och har nu fått tillbaks färgen i ansiktet.
Vad gjorde jag då igår som kan ha blivit för mycket? !
Jag och Janne åkte till Orsa yran för att äta middag med Ewa Hjelm och Anders Larsson, så kan det vara att promenaden från parkeringen i centrala Orsa ner till campingen/Strandrestaurangen blev för lång? Eller satt jag för länge när vi väntade på maten? Men jag  ställde  mig faktiskt upp ett tag..De andra beställde pizza och jag friterad halloumi med stekta rotsaker. Visst lät det gott?! Jag ville ha ett alkoholfritt vin till, men då servitrisen trodde att allt de hade var sött så blev det bubbelvatten istället.
När maten kom var min mat kall  och rotfrukterna var för hårda (vissa av rotfrukterna var fortfarande frysta inuti) jag påpekade det och fick en ny tallrik.
Det värsta var att rotfrukterna var fortfarande lite kalla i mitten.. men halloumin var iallafall vara varm och jag åt och var glad. Men min mage var inte glad efteråt, uppsvälld ond och gasig.. Trisst, men jag får väl skylla mig själv då servitrisen frågade om det smakade bättre nu... Men det var tur att vi skulle hem direkt efteråt.
Hemma blev det mök 😣 i soffan och två avsnitt Breaking bad. Rekommenderar verkligen den serien!
Idag blir det mycket vila i vågrätt läge och besök med kart och ban snack☺

Go´galen vän var det som behövdes!

Känner igen min sinnesstämning sedan den förra ryggoperationen, helt otroligt hur jag kan lacka ur...
Och inte blev det bättre när vi insåg att jag inte fixar att åka bil till Göteborg för att se på sonen som är på Gothia cup. Det var bara att boka av hotellet och gilla läget , eller hur?! NOT!
Tjurar ihop som bara jag kan.... Är det "sur jämten" i mig som gör sig påmind tro!?
Just nu har jag inte förmågan att ha humöret uppe och se positivt! Jag tycker att det är skit, trisst och blä att jag inte kan göra det jag vill, speciellt nu i semestertid!
Och inte har vi någon resa inbokad heller!! Brukar alltid ha det för att jag behöver det... behöver ha något att se fram emot, små mål/pauser för att hålla stressen i schack.
Men jag vet att det går över och jag fick hjälp på traven igår när kompisen Yvonne Karlsson♡ kom förbi och fördrev tiden med mig.
Så idag är jag lite gladare och piggare och dagen har börjat bättre 
Jag har bakat en banankladdis (recept kommer längre ner) som jag ska bjuda mina hurtiga kompisar på som var med på Sportkullans Adventure. Man tävlar i 3 mannalag där det  ingår löpning, MTB och luftmadrass paddling sammanlagt i 10 mil! (finns även 15 och 5 mil) De kommer och går igenom banan/kartorna med mig -kul! Det kanske är något att ha som träningsmål, får se sedan de har varit här. Men då snackar vi 5 mil...
Till och med dagens promenad blev lite längre och även lite i skogen, där vi hittade lite trattkantareller. Lycka! Idag blir det smörstekta kantareller.
 
Här kommer receptet på Banankladdis:
 
1 banan (mogen)
13 dadlar (färska urkärnade)
3 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
2 msk raw kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare och bred ut på bakplåtspapper så att den blir ca 1/2-1 cm tjock.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt svalna, skär i bitar och servera med vispad kokosgrädde och bär. (Serveringsbild kommer i morgon)
 
 
Här är vi på Playitas och min galna kompis Yvonne visar sina talanger: Anknäbb, utan Pringles..

onsdag 2 juli 2014

Usch vilken lång natt

Har sovit 2 timmar åt gången i natt, de har varit försiktig med att ge mig smärtstillande då det blivit något missförstånd då jag har avböjt allt med morfin i eftersom jag mår som en pissråtta av det, men bara det...Så nu får jag panodil och citodon var 6e timme och det funkar bra.
Vaknade redan kl 4.30 och var göör hungrig och låg och räknade ner till kl 8 då det serveras frukost och rackarns vad gott det smakade!
Solen lyser in genom fönstret, så ljust idag🌞 nu vänder det och blir toppen väder! Otroligt glad är jag att jag har med en bra bok och internet, då varken Almedalen eller fotboll lockar värst mycket. Inte hela tiden iallafall. ..
Jag har också fått tagit en skön dusch och det gick åt en halv flaska balsam i risbusken (den på huvudet alltså) efter all Hibiscrub tvätt.
Lunch orkade jag gå och äta i  matsalen där det serverades spagetti och köttfärsås (glutenfri spagetti är mindre gott😕) Fick sällskap av en pratglad karl (hörde honom även på uppvak igår..) som heter S..någonting😯 och hans sambo, de bor visst bara några mil härifrån så jag får säkert sällskap av dem senare idag också. Vi är bara 8 patienter här nu, då de stänger igen på fredag för storstäd och semester. Så nu blir vi verkligen uppassade😇
Ingrid, en av sjuksköterskorna här är också återförsäljare av Foreverliving så nu är jag allt lite sugen på att ta tag i den verksamheten igen och själv komma ihåg att smörja och smörja ärret med Aloe vera gelen så att ärret blir lika fint den här gången. De har skurit i precis samma ärr och även tagit bort min fett knöl som satt i kanten på ärret. Det var snällt, nu slipper jag köra runt den med fingrarna 😜
Nu börjar även magen låta och köra igång, för fatta att "tjejen som bajsade för mycket" har fått "bajspulver" 😆

tisdag 1 juli 2014

Skruvarna väck nu!

Så klart att det här blir bra, när allt det här skrotet inte längre tar plats!
Jag mår bra, var upp och kissade 5 timmar efter operationen och det var skönt då jag alltid gruvar mig för att det ska vara svårt efteråt. Och inte har jag hört ljuv musik heller ( vilket betyder att jag inte svimmat) Nu har jag fått komma in på rummet och ser att min kompis har åkt hem. Hoppas det går bra för henne med sitt opererade diskbråck, de hade dock förberett henne på en stel op i framtiden. Men det är ju inget att gruva sig för 😜 Nu ska jag få äta yoghurt och banan, det ska bli gott! Kramen på er