söndag 26 mars 2017

Nya sjuk/tandläkarbesök, tempel med tjuvaktiga apjävlar och tack mina sjukvårdskunniga vänner!

Japp,det visade sig att jag INTE tålde penicillinet som tandläkaren i Prachuap gav mig. 

Efter 2 tabletter så vaknade på morgonen att jag var lite svullen i ansiktet och mådde lite skit....
men jag kopplade det inte helt och fullt ut till penicillinet så jag fortsatte ordinationen, men efter 4 tabletter till så kändes det som att jag hade glasfiber i ansiktet och värsta klådan. 

Mrs Nuch  följde mig till en sjukstuga vid motorvägen som jag inte visste fanns (förstå vad jag är glad att hon finns <3 )
Jag har besökt två andra här i Huay Yang, ett vid Lotus området och hon kunde inte ens kan titta mig i örat...och en bredvid 7 -eleven, men där var sjuksköterskan (eller vad hon nu är) på utflykt till Tapsakae och visste inte när hon skulle vara tb på kliniken...
 Detta är Thailand ;) 

Kvinnan på sjukstugan vid motorvägen konstaterade iaf att jag behövde annat penicillin och gav mig för 5 dagar... och det är i övermorgon som den kuren är över och jag har svårt att tro att det är okay då. Känns inte så nu i alla fall.... men nu äter jag iaf rätt dos av Ibuprofen och Paracetamol och jag räknar inte ner tills det är dags att ta medicin. Så det är på väg åt rätt håll!

Här har jag både ont och är gråtfärdig, de säger olika allihopa...
Men här får jag iaf penicillin som jag tål :) 

När det var dags för återbesöket hos tandläkaren i Prachuap så hyrde vi bil och hoppades att jag skulle fixa att knata upp till templet i Prachuap efteråt och det gjorde jag!

Känns som att man kliver in i 40- talet när man är hos tandläkaren.

Besöket hos tandläkaren gick fort. På typ 2 minuter hade han hoppat över rengöringen (kanske inte behövdes, vad vet jag..) och knölat ner medicin där tanden suttit.
Och det var inte alls jobbigt/ smärtsamt på något vis så vi drog till templet.

Dit upp ska vi.

Läskiga apor såklart... Inte alls så goa som på Ao Manao
 .
Fin utsikt.

Allra allra högst upp ligger denna.

Utsikt ner över staden.

Det är en magnifik vy här uppe.

Fint är det.

475 trappor ner. Grattis till Patrik som gissade 473...

Inte grattis till någon av oss... 
Aporna hade tjuvat den ena backspegeln
 när vi kom tillbaka ner till bilen.

Men som sagt det här är Thailand och det kostade oss ca 250 kr att få dit en ny :) 

Jag vill också passa på att tacka min mamma som ringt 1177 ett antal gånger åt mig och mina sjuksköterskekompisar Malin Andersson och Anneli Björkqvist som backat upp mig på messinger med alla mina frågor!
Nu hoppas jag att jag inte ska behöva er något mer. I alla fall inte i sådana här trök ärenden!! ;) 
Massvis med tack och kramar!!

Kramen på er andra också <3  // V
 

fredag 24 mars 2017

Ao Manoa och gulliga apor.

Nu är det alltså dags för ett inlägg som INTE är trök och gnäll!

Men då lär jag backa någon månad....
....och dela med mig av en utflykt som vi gjorde till Prachuap och Ao Manoa beach.
Ca 20 minuter med bil norrut från HY ligger det ett militärområde med härlig strand och söta apor som heter Ao Manao. Och japp, dessa apor är riktigt söta!
Nästan overkliga och inte alls som de otäcka aporna som brukar finnas vid tempel (typ på apberget i HH och vid templet på berget i Prachuap )



















Mmm.. det gäller att se tillbaka på guldkornen i vardagen, speciellt när man börjar bli rastlös och sakna träning och allt roligt som man kan göra när man inte har smärta!

Livet leker trots allt  ;) <3

Kramen// V

tisdag 21 mars 2017

Byter till tandläkare i Prachuap.

Shit vad less jag är på att ha ont nu!!

Mrs Nuch översatte brevet jag fick med mig från Perfect Smile och där stod det att såret blivit inflammerat och inte läkt för att jag inte gjort som jag skulle...

Jag ringde efter x antal dagars smärta och pratade med någon i repan på Perfect Smile och han sa att jag skulle "mouth washing with salt water" och inte vet jag hur ni gör, men jag gurglade iallafall runt det som man gjorde när flourtanten kom. (Kommer ni ihåg vad man ääälskade henne?!)
Och när jag berättade för tandläkaren att det var det enda jag gjort så säger hon: oh, no don´t squeeze!!

Idag är det dag 4 efter att jag gjorde återbesöket och ringer igen till repan och frågar när den nerknölade medicinen ska hjälpa. Hoppsan, du lär komma igen så stoppar vi ner mer medicin och nej, inflammationen har inte kunnat spridit sig till hals och öron så du får inget penicillin.
Jag får ok att byta till tandläkaren i Pratchuap. Skönt, det är iaf lite närmare och en snäll Mrs Nuch tar mig på motorcykeln dit.

Jag får mer medicin nerknölat och penicillin i några dagar och måste komma tillbaks igen om 2 dagar. Spännande, han frågade om jag tålde penicillin och jag vet inte... det visar sig....
48 år och har aldrig ätit penicillin, då har man varit frisk :) Men desto mer trasig...!
Mrs Nuch till höger ler glatt när sköterskan stoppar
ner en sked i burken och slevar upp penicillin i en påse till mig.

Vore väl fasen om inte dessa alla färger gör susen!!
Nu har jag tagit min medicincocktail och snart är det tack och go´natt! Nästa inlägg ska allt få handla om något trevligt, även om jag inte sovit och medicinerat bord mitt onda!

Kramen// V

söndag 19 mars 2017

Hemma igen från återbesöket på Perfect Smile.

Vet inte om jag är nöjd eller inte...
Jag skulle så stort ha röntgen på min käke för att se att allt var ok och jag skulle absolut inte gå därifrån utan att ha fått dundermedicin.

Jag är nu hemma igen och ingen röntgen blev det och ingen dundermedicin heller....
De tog stygnen, konstaterade att det var rejält inflammerat och knölade ner medicin i hålet som blivit efter tanden och skickar med mig same, same medicin för nu behövdes det inget annat när jag hade medicin nerknölat.

Nu?! börjar jag fundera på hur de kan knöla ner något i ett hål som de sytt igen... Om medicingeggan som är brun och smakar unk rasar ut så lär jag åka till tandläkaren och stoppa ner mer.
Patrik har tittat mig i munnen och ser inget brunt, bara ett hål.. och något vitt, typ en bit av tanden eller käkbenet... Jag väljer att säga: ja, eller hur?

Jag fick iallafall med ett papper på hur jag ska sköta om eländet och där står det även på Thai så att jag kan ta med det till tandläkaren på närmare håll om jag måste knöla ner mer medicin.
För jag åker inte fram och tillbaks HH-HY en gång till med denna tand. Trött på det nu!

Hur känner hon sig i munnen nu då?
Lika jäkla ont!! Men får väl ge det några dagar.

Patrik kör hyrbilen och jag är "tröttmössa"

"Repan"

Tandläkaren, hon är iaf glad..

Borde jag också kanske vara med denna
grönskande utsikt.

Förhållningsorder och medicin
(sockerpiller tror jag banne mig..)

Nu håller vi tummarna och här kommer digitala soliga kramar!

Kramen// V

lördag 18 mars 2017

Visdomstand bortopererad på Perfect Smile i Hua Hin.

Idag har jag haft djävulusisk värk i 8 dagar!! Opererade bort min visdomstand i nedre käken förra fredagen och visste jag hur det skulle kännas efteråt så hade jag ALDRIG gjort det.
Går på alla tabletter jag får tag i och det är inte likt mig, men inget sitter i mer än i max 3 timmar och håller på att bli vansinnig!!
Den har krånglat från och till i så många år och det var dags att plocka bort den.
Smart då att göra det här i Thailand där tandvården är riktigt bra och  kostar en fjärdedel mot för i Sverige. Tyckte jag iallafall innan....
Men den var stor och satt benhårt, 45 minuters dragkamp hade den lilla Thailändskan och jag fick benhårt lika länge hålla ner hakan mot bröstet när hon drog. Värre än ett träningspass kan jag lova!

Bilfärden hem till HY gick bra så länge bedövningen satt i, men sen....hörde Veronica ljuv musik... och ni som känner mig vet vad det innebär. Japp, hon håller på att svimma. Inte nog med det, hon ville kräkas också eller kanske skita... eller...
"Mr Wich, can you stop the car I think I need to throw up" "Mr Wich, I think I need air" och han sätter på mer AC..
Jag klarade mig hem iallafall och var så pass redig så att jag ringde Patrik som mötte upp utanför huset och kunde plocka ur mina saker i bilen och betala.

Jag hamnade skakandes i fosterställning på sängen och frös som en galning så AC´n stängdes av och stackars Patrik satt där hur länge som helst och klappade på mig med svetten drypandes. All kärlek till honom <3
Och tillslut hade jag slutat hyperventilera och så småningom så hade även värktabletterna kickat in och jag somnade.

Men det var för en vecka sedan och idag är jag på väg till HH igen för att ta stygnen.
Och jag kommer inte att lämna kliniken förrän de tagit nya röntgen bilder, förklarat det onda och gett mig dunderpiller. Det här är ju Thailand för sjutton!!

Tog sällskap med kollegor till HH
och så här glad var jag innan tandläkarbesöket. 

Nu börjar det bli tufft... jäkla monstertand!!

Tar mig ut en kortis, men med värk och vatten
som energi blir jag inte långvarig.


Skärper till mig och mixar en middag.

Godare än vad det ser ut, men vinet godast..
Vinet fungerar bättre än alla jäkla tabletter ;) 
Mm.. nu håller vi tummarna på att det är en go´och glad Veronica som kommer hem!
Fortsättning följer....

Kramen på er alla! // V

torsdag 16 mars 2017

Emanuels besök i Thailand gick FÖR fort!

Japp, shit vad tiden går fort när man har roligt.
Emanuel kom och han åkte... men han hann med galet mycket på sina dagar här.

Vi startade och slutade hans vistelse i Hua Hin, på samma ställe som jag bodde på förra säsongen, Baan Peang Ploen. Det är fortfarande lite som att komma hem..
I det huset bor nu även Mich, Patriks dotter som är i Thailand i 6 månader.
Mich och Emanuel hade riktigt roligt tillsammans och när jag, Patrik och Emanuel varit i HY några dagar så anslöt Mich och höll Emanuel sällskap när vi arbetade.
 Det är ändå skönt att det är så smidigt och billigt att ta sig mellan dessa två orter. 2 timmar och 25 bath fattigare så har man bytt ställe. Och vill man åka lyxigare så tar man snabbtåget för 400 bath mer, det tar oftast lika lång tid, men har AC och vill man vara bekvämare så bokar man en taxi och betalar 1600 thb.
Men med bil kan det ta längre tid, pga trafiken. sist jag åkte så tog det 3 timmar.

I Hua Hin blev det så klart Svenssens (världens? godaste glassar) vattenland (mina knäna skakade..) 50 - årskalas. För Emanuels del så blev det också utflykt till viewpoint och en (två?) helkvällar ute och säkert en hel del annat som inte mamma vet..

I Huay Yang blev det mest strandhäng och moppeutflykter. Det är kontraster mellan dessa två orter, HH är storstad och HY är landet och som sagt, det är lyxigt att kunna ha både och.

Emanuel utnyttjade iallafall sin tid här riktigt bra och jag fick mamma - son tid och boostrade kramar så nu är det frid i mamma hjärtat och nu klarar jag mig tills att vi ses igen.

Uppe med tuppen för att hinna träna.

Gymmet på Baan Paen Ploen "funkar"

På väg med gröna bussen in till Market Village.
...och till Svensens,  mums!!

Mer mat, lunch på stranden hos Dansken "Beach Corner"

Mat igen,,,  Cicada market men på "thaidelen"



 VanaVara vattenland -ingen favvo för mig direkt...

Den här tog jag mig mod till att åka både en och två gånger,
 faktiskt fyra gånger - de tjatade så...fast de lovat...

OCH den här!! Bara att gå upp i trapporna gav mig knädarr.

Fin vattenpark är det.

Johan fyller 50 och vissa tycker att man ska bada med kläderna på.
En galen kväll med galna människor och galet roligt!

Emanuel på HH viewpoint.

En riktigt go snygging är han allt min son <3 

Mich

Så till lugnet och stranden vid Nong Puh restaurang i HY,

Go´mangoshake och blå himmel.

Mich och Emanuel på takterassen på höghuset
som vi får nyttja för vi bor i hus på området.



Jag, Patrik och solnedgången bakom Burmabergen.

Mm,,tiden går fort, men fina minnen att bevara väl <3

Livet är till för att levas!
Kramen på er alla// Veronica