torsdag 27 oktober 2016

Nu är gipset väck!

Sicken tur, nu är gipset väck.
Så nu är det bara kryckorna som ska väck innan flyget lyfter till Thailand.
Jag vill absolut inte gå på kryckor då!
Hur ska det gå till ? Med en resväska och ett handbagage på hjul?!
I och för sig så har jag sällskap på sträckan Arlanda - Hua Hin av min gamla kollega Anders Wangenfors, men han har ju sin packning...
Och inte bara sin, utan även min...
Eftersom han "bara"ska vara i Hua Hin i 3 veckor så behöver han inte ha med sig så mycket, eller hur?! ;)
Så då fanns det plats för lite av mina saker också ;)
Men kryckorna ska lämnas i Sverige. Punkt!
Jag kan ju inte jobba med kryckor heller.. Men jag har några dagar på plats att rehaba på innan det drar igång och solen gör säkert underverk!
Ja, hur går det då med rehaben?
Jo, jag gör mina 5 övningar 3 gånger om dagen för att få upp rörligheten i hälsenan och fotleden, men jag är fortfarande riktigt stel och halt. Men det går framåt och jag får lov att tänka på att jag inte har varit utan gips så länge, men ibland har jag visst inget tålamod alls.
Eftersom såret tog tid på sig att läka så fick de ta av gipset ett antal gånger för att kolla att det läkte som det skulle, vilket innebar många gipsbyten och likt ett barn så valde jag självklart ny färg på gipset varje gång,
Pepprar er med lite gipsbilder innan det är tack och go`natt.
Högläge i köket hos mor och far.

Högläge på Waynes.

Lite mysigt med gips ibland..

Högläge i solstolen.
 
 Ibland har jag tappat tålamodet och tjurat ihop, men det går att göra mycket fast man är gipsad:

Det går att träna med gips.


Böcker hinner man läsa också

Funkar bra med uppdatering av Connect också

Roddmaskin går bra

Vila i soffan på Class Gym går bra..

Åka buss från Mora lasarett

Masexpressen
Hm... mitt gips som var orange fick alltså aldrig vara med på bild. Och det som jag valde med omsorg för att det var så "höstigt";)

Nu är det tack och go´natt för mig.
Sov gott! // Veronica

torsdag 20 oktober 2016

RCI levererar :) Och att vandra på fjället med kryckor fungerar det också :)

6 veckor med gips och kryckor kräver miljöombyte och har jag har flitigt pendlat Stockholm - Mora, men har även fått några fantastiska dagar i Sälen!
Att  möjligheten fanns att bo en hel vecka i en 8 bäddarslägenhet på Experiumtorget beror på att jag och Janne äger en vecka på Holiday Club i Åre som ingår i RCI- konceptet.
Det nnebär att vi kan byta vår vecka mot boende i hela världen!
Det bästa av allt är att Åre har hög status och är värd många points :)
Vi har rest en hel del för våra points och den här gången blev det att jag använde lite av dom för att njuta i Sälen. Tidigare har det bla. blivit julveckan i Åre och 2 veckor i Florida. Om man vill  resa mycket så är det här ett perfekt sätt att fixa boende billigt, men i och med skilssmässan så ligger nu vår vecka ute för försäljning.











Kaffe och Marabou dajm/lakrits :)






Tur marken börjat frysa.
 

En dag kom dimman fort eller om det var moln... Nere i Lindvallen var det molnigt och vi tog oss upp på topppen av backen och då var himlen fantastisk blå och vips, på 5 minuter så såg det ut så här..

 


Frukost på Gammelgården , mycket gott!

Nästan lika mycket Nutella som crossiant...

 Mmm..livet är till för att levas! Kramen på er alla <3

Glömde ju denna bild... messet från mitt sällskap som lämnade mig med Nutellan ;) för att låna mina kryckor och känna på hur det var att gå de 7 km som jag gjorde tidigare i veckan..

Kramen igen <3

fredag 7 oktober 2016

Kan INTE rekommendera "Isi bad och duschskydd"

Efter att ha prövat Ica kassar, alla dess storlekar på sopsäckar, frystejp och silvertejp mm i några veckor gav jag upp! Gipset blev blött vid tårna när jag duschade.. Det vita luddet som ligger under gipset kändes FÖR vått, speciellt när jag visste att det fuktiga kanske spred sig till mitt oläkta operationssår :(
Så jag gick på Apoteket och köper 5 st "Isi bad och duschpåsar" för 99 kr och blev ÄNDÅ blöt - argh!
Hur är det möjligt?! Var tvungen och undersöka saken och blåser upp påsen jag haft på foten och jo visst en liten reva... Prövar nästa dag igen och samma sak.... Dag tre tänker jag att det lär vara gipset som river sönder påsen när jag sätter på mig den, så superförsiktigt tar jag på mig den och ändå blev det en reva :( och foten blöt ( igen!! ) 
Dag 4 och näst sista påsen blåser jag upp innan jag använt den och inget hål :) tar på den försiktigt och BLIR blöt!  Dag 5 och sista påsen tänker jag inte ens nämna...
Konstaterar att de specialgjorda dyra påsarna var absolut inte bättre än soppåsar, verkar som att det är för tunn plast som inte tål hårt gips eller kanske var fogarna på det nykaklade golvet för vasst ;) Eller så var de inte tänkt att man skulle sätta ner foten på golvet ;)
Helt onödigt köp iallafall!!