fredag 26 december 2014

Tackar Åre för denna gången

Annandag jul och vi är på väg hem till Mora, för i morgon är det innebandycup för Albert i Falun.
Julen har varit fantastiskt avkopplande och inga måsten och ingen stress.
Badat, gymmat, åkt skidor, sovit, spelat kort, ätit gott, levt i långkallingar och strosat i ett "juligt" Åre.
Lagomt med folk ända fram till den 23:e då kom invasionen. Undra hur det är på nyår och påsklovet...? Så med andra ord så är jag glad att vi var här julveckan och inte över nyår!
Badat har vi gjort varje dag, men på julaftonen efter Kalle Anka tog vi även Saunaworld och konstaterar att Sälens Experium och deras Saunaworld vinner. Men en sak som Experium inte har är Isbastu (-18 grader) och den var lite häftig, det var kallast om fossingarna.
Nu på morgonen innan killarna vaknat gick jag och Janne till Åre bageri och köpte nybakat bröd till frukost. Jag bara älskar det stället!! Är ni till Åre så är ett besök där ett måste! (ett bra "måste")
Jag hade gärna intagit sista frukosten där, men  killarna ville hem snabbt och där ska man njuta läänge, så vi köpte med oss gott bröd istället.
Andra dagen i Åre blev jag super täppt i näsan och snorig, fattar inte vart allt snor får plats...
Jag tror och hoppas att det inte är en förkylning, utan att  jag reagerat på dunkuddarna i soffan. För många år sedan hade jag en förkylning som aldrig gick över, snorade och var täppt i näsan i månader... Ända tills min mamma upptäckte att jag köpt dunkuddar till sängen "men kan du ha dunkuddar, du har ju alltid varit allergisk"
Det hade jag glömt, eller omedvetet tänkt att det skulle gå bra eftersom jag kan ha dunjackor. Kuddarna kastades ut och "förkylningen" var väck på 2 dagar!
Så nu hoppas vi på dunkuddarna.
Önskar er alla en god fortsättning på julen!

tisdag 23 december 2014

Med lånade stavar hittade jag känslan igen!

Ja, skam den som ger sig!
Gym, bad, frulle, powernap, lunch och sedan var det bara på't igen..
Jag lånade sonens stavar som var  5 cm längre och då kändes det helt plötsligt riktigt kul! Tekniken infann sig och jag kände igen mig självSwish,swish,swish (det är inte casch som rullade in nu, utan det låter så när jag stakar)
Men är riktigt besviken på mig själv hur jag kunde förminska mig själv så in i vassen när jag köpte ett helt nytt kit med stavar,skidor och pjäxor. Kände att det var lääängesedan jag var någon skidåkare och mycket har hänt sedan jag var aktiv, så jag förlitade mig helt på försäljaren. Jag frågade dock om han inte behövde veta min vikt, men det var onödigt och det andra paret jag ställde mig på och kollade hur jag tryckte ner spannet mm tyckte han var okey för mig så de tog jag och stavarna ställde han snabbt mot mig och även det andra paret han tog fram var bra där. Inte en fråga om hur mycket jag åkt eller något sådant.
Ja, jag vet att jag skulle  ha öppnat mun, men jag var ju en kund som inte visste.. (eller något i den stilen) men stavarna får jag byta när jag kommit hem och skidorna hoppas jag för allt i världen fungerar bra när jag åker på mer kuperad terräng än Åresjön...
Trötta avslutade vi dagen med kortspelet Plump (jag varken vann eller blev sist), åt morotssoppa och golvmys.
Inga pannlampor behövs, vi åker i skenet från slalombackarna.



söndag 21 december 2014

Skidpremiär efter 2 års uppehåll

Ja, då är vi tillbaks i  Åre för att fira jul.
Nästan hela familjen är med. Emanuel hämtar vi i Östersund  om någon dag, då han var tvungen att arbeta.
Mer folk är det här nu mot för i november.
Men än så länge inte FÖR mycket folk, vi hade sällskap av 1 karl på gymmet i morse och vi var kanske 20 st på Upplevelsebadet.
Men kl 10 när de öppnar för övriga gäster mötte vi bra många vid entrén, så då blev det nog så där livat som det  brukar vara på sådana här bad.

Skidpremiär blev det idag på Åresjön -flackt å bra! Då det här var min första skidtur efter ryggoperationerna så trodde jag att det skulle vara jobbigt och skojigt, men icke...SKIT TRISST!
De nya stavarna kändes FÖR korta och hittade inte tjusningen alls...Får hoppas att det var för att det var första gången, flackt och inte mycket att titta på (runt,runt på en is..)
Då blir det
mer intressant att åka på Svalbard! Men då krävs det några skidmil innan i alla fall, så jag kan njuta och inte bara slita.
Ny bastad sitter jag nu i soffan, medans maken lagar middag. Njuter av vinter, mysig lägenhet och att bara vara med de 2 bästa + Doris. Och om någon dag kan jag skriva 3 bästa + Doris!