torsdag 29 augusti 2013

Topp bilder

När vi tyckte att vi var uppe på toppen så tittade vi högre upp, där brukar syskonbarnen Frost träna! Kul att se backarna och stupen som de brukar berätta om:)

Nästan framme

Vid Naturdenkmal och under Spannagelhaus så fanns en ingång till fladdermössen...men den var som tur var låst.
Nu har vi inte långt kvar :)

Dit upp ska vi

Janne hade glömt lyset på bilen, vilken tur att det bara kostade 10 euro tor och att Janne njuter av att åka linbana.  Nästa gång vi åker hit (vi kan tänka oss att åka hit igen, för det är så bra och helt underbart! ) har han önskat sig tandem paraglide :/ den token...
Vi tog sikte på vårt mål Tuxer Fernerhaus 2660 möh (1-2a kortet) och började vandringen.  Vi mötte ett par från Tjeckien som vandrade upp med skidor- från parkeringen! Dvs 4, 5 timmar med 20 kg packning. Det var imponerande.
Och vilken tur vi hade att det blev kanonbra väder vår sista vanringsdag :)

Dag 6, väntar på Janne

Vaknade av solen idag :) Vi tog hyrbilen och åkte till Hintertux, där blev det kabinbana 8EUB Sommerberg som var mycket behagligare än Penkenbahn.
Jag tittade hela vägen upp och tog tom kort! Väl uppe så fick Janne åka ner igen, då han trodde att han glömt lyset på bilen. Medans jag väntar på honom sitter jag och njuter av utsikten och tar ego pick :)

onsdag 28 augusti 2013

Kossor mm från dag 5

3 bilder tagna uppe vid Penkenbahns topp: Jag med utsikt över gårdagens Kolmhaus / Janne hittade en träningscykel uppställd / 2 kossor..zooma så ser ni hur rädd jag blev när kossan "råkade" röra sig :0  Och sista bilden: Jag öppnar skumpan på balkongen för att fira att jag inte fick <3slag

Dag 5 em HUVVA !!

Då var det dags för Penkenbahn, jag betalade 17 euro för att blunda i 15 min, bra va?! Det var bland de längsta 15 min jag varit med om. Jag tvingade Janne att sitta super still och f-n om han pratade med mig. .såg sedan att kabinen tog 15 pers...shit, tänk om jag skulle ha behövt bestämt över dem också ;) Som ni förstår så är det inte jag som tagit bilderna från kabinen. 
Väl uppe blev det en rundvandring på 40 min och sedan skulle vi ner igen!! Började förhandla med Janne att vi kunde ju faktiskt gå ner och jag smilade åt varje arbetare i bil (kunde kanske fråga om jag fick lifta ner...) Lyckades inte så bra, så ta tag i rädslan och ner i kabinbanan bara!
När jag smygkikat med ena ögat ett bra tag och sedan vågat öppna båda, så hann jag bara säga: det går bättre nedför och då stannar kabin jä-ln!! OMG×3  Väl hemma så firade vi med skumpa :) Visst är det bra at man kan fira det mesta?!
Men hur blir det nu med morgondagens planer att åka till Hintertux tro? Upplever man något om man inte åker kabinbanan ?

Dag 5 fm

Blev en rejäl frukost idag med, så att vi orkade shoppa i regnvädret. .Fanns dock inte så mycket att shoppa, mest skor :( Hittade dock lite ätbart till de som hållit ställningarna där hemma. Längtar allt efter grabbarna nu <3
Det slutade regna och vi tog en rundvandring till Finkenberg och gick över en ga träbro "Teufels brucke" På vägen upp gick vi förbi ett jätte stort träd med gråpäron och jag kunde inte låta bli att bjuda mig själv på ett, länge sedan jag åt ett gråpäron och det var hur gott som helst! Gick till hotellet och åt kycklinglår, kokta morötter och brysselkål -laddade för em och Penkenbahn..huvva!!

tisdag 27 augusti 2013

Dag 4 em

Vandringen ner från Kolmhaus till Wirthaus Steinerkogel gick hur lätt som helst och dimman hade nu försvunnit, så nu njöt vi av utsikten (såg vårt hotell långt där nere ) med en god och välförtjänt öl. MEN sen de sista 40 min ner till Mayrhofen var jobbigast av allt på hela dagen..brant å skakiga ben, men det bör ju kännas efter 7 timmars vandring eller hur?! ;)
Synd nog hade vi ingen massage inbokad idag, så vi köpte ett liniment och knådade varandra istället.  Hur f-n kunde jag glömma heat lotion på en vandringsresa?!

Fm och em foto

När vi kom tillbaks efter några timmar  var dimman borta vid Wirthaus Steinerkogel :)

Dag 4 fm

Laddade med en rejäl frukost och sedan bar det iväg efter vandringsled 5 mot Wirthaus Steinerkogel som vi tittat upp mot i flera dagar. Då vi kom upp var det för dimmigt för att njuta av utsikten (för och eftermiddags bild kommer i senare inlägg) så vi fortsatte uppför (led 513a) mot Kolmhaus 1.845 möh och det blev drygt må jag säga, jag fick lov att lägga mig på en bänk å vila ryggen...väl uppe så fikade vi upp vår sista proviant och vände neråt och nu mötte vi andra vandrare, så nu kände vi oss inte helt ensamma längre.

måndag 26 augusti 2013

Dag 3

OMG!! Vi valde cykeltur nr 470 för att  enligt min käre make skulle det inte vara mycket stigning på den...det var uppför å uppför i 1.5 tim och sedan frös vi på vägen ner (tog mindre än 30 min)
Dock fick vi inte nog utan cyklade en blandning av 2 turer (473 o 459) genom en pittoresk by som hette Brandberg.
Denna tur visade sig också vara VÄLDIGT mycket uppför,så det blev till att dra cykeln en bit för mig. Men när det väl gick nerför så gick det med rasande fart, vi fick hålla hårt i de tjutande bromsarna!
Väl hemma och kartnörden (jag) inser att vi tagit de turer som har haft nästan mest stigning :0
Fatta vad jag är överlycklig att jag inte lyssnade på min husläkare som ville ge mig x antal piller och sa åt mig att om 6 år så hade jag stelopererat mig själv!
Tackar dagligen Ryggkirurgiska i Strängnäs som opererade mig för bara 6 månader sedan <3
Ja,ja vi lade oss och sov i solstolarna, innan det var dags för massage. ( bra deal vi har köpt) Jag hade tur och fick byta min fotmassage mot rygg å nacke. Snacka om att det kändes i trapezius!!
Tro vad det blir för god mat nu då?!

2:a dagen

Vaknade 6,30 av att det spö regnade!
Tittade upp på fjällen,grått och trisst och där uppe hade det snöat.
Har dock sovit gott och tog en låång frukost som var superb ( bild kommer någon annan dag) När vi ätit och softat klart sken det upp och då jag tycker att det är mindre skoj att åka linbana beslutade vi oss att ta den med stor kabin -Ahornbahn. Vi vandrade runt där uppe i nåtra timmar bla till Filzenkogel som stoltserade med ett kors. Stämpeln som bevisade att man varit där hamnade i brist på annat på handen..Det fanns mysiga solsängar där uppe,men lite sol.. Dock perfekt vandrings väder!
Ner med linbanan gick lite bättre och sedan blev det poolhäng med en bra bok och avslutade även denna dag med en 4 rätters middag.  Blev pruppmätt (såklart) så en kort PW blev det innan vi sa tack å god natt!